Η Google και το «μάτι» της στο πιο έρημο μέρος του πλανήτη [εικόνες-βίντεο]

Έχει χαρακτηριστεί το πιο «έρημο» μέρος στον πλανήτη αλλά αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο για την google που έστειλε έναν εργαζόμενο με κάμερα για να αποτυπώσει τους δρόμους του ιαπωνικού νησιού Hashima. Εκτός από τις εικονικές περιηγήσεις που θα προσφέρει το Street View, οι φίλοι του κινηματογράφου έχουν ήδη δει το νησί, καθώς αποτέλεσε το σκηνικό για σκηνές

στην τελευταία ταινία «Skyfall» το Τζέιμς Μποντ.

Το νησί βρίσκεται κοντά στη δυτική ακτή της Ιαπωνίας και στην ταινία εκεί δρούσε ο Ραούλ Σίλβα, ο «κακός» που υποδυόταν ο Χαβιέ Μπαρδέμ.

Εγκαταλειμμένο και έρημο, το νησί φαίνεται να «χάνεται» στη θάλασσα καιν θυμίζει ξεχασμένο πεδίο μάχης.

Το Hashima, που ονομάζεται επίσης Gunkanjima ( σημαίνει ‘νησί της μάχης’ στα γιαπωνέζικα), είναι ένα από τα 505 ακατοίκητα νησιά της περιοχής Ναγκασάκι.

«Οι άνεμοι φέρθηκαν σκληρά στο νησί τα τελευταία χρόνια και καθώς τα κτήρια καταρρέουν ελπίζουμε οι εικόνες να αποτελέσουν το ψηφιακό του αρχείο», ανέφερε η google.

Κάτοικοι ζούσαν εκεί από το 1887 έως το 1974 ενώ το 1959 ο πληθυσμός του έφτασα τους 5.259 ανθρώπους. Καθώς όμως τα ορυχεία που βρίσκονταν εκεί έκλεισαν, η μοίρα του νησιού ήταν η ερήμωση.

Οι κάτοικοι και οι οικογένειές τους εγκατέλειψαν το νησί μέσα σε διάστημα λίγων ημερών αφήνοντας πίσω και αρκετά από τα πράγματά τους, τα οποία παραμένουν σαν σημάδι από το παρελθόν.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα