Η 23χρονη Αφγανή ράπερ, που γράφει ιστορία,τραγουδώντας για τα βάσανα των γυναικών στην πατρίδα της

Έσπασε τους αυστηρούς κανόνες του αφγανικού πολιτισμού και τόλμησε κάτι που καμία γυναίκα στη χώρα της δεν είχε τολμήσει. Η 23χρονη Σόζαν Φιρούζ αποφάσισε να πιάσει το μικρόφωνο και σε ραπ ρυθμούς να τραγουδήσει για την καταπίεση που βιώνουν οι γυναίκες στο συντηρητικό πλαίσιο του Αφγανιστάν με την ελπίδα το μήνυμά της να φτάσει στα αυτιά όλων.

«Ακου την ιστορία μου! Ακου τον πόνο και τα βάσανά μου», τραγουδάει με πάθος η πρώτη Αφγανή ράπερ γράφοντας ιστορία στον χώρο

της μουσικής της χώρας της παρά το γεγονός ότι η μισή οικογένειά της της γύρισε την πλάτη.

Ο πατέρας της Αμντούλ Γκαφάρ ωστόσο την στηρίζει απόλυτα, μάλιστα άφησε την δουλειά του για να τη συνοδεύει όταν φεύγει από το σπίτι για να ακολουθήσει το όνειρό της και να γίνει τραγουδίστρια και ηθοποιός.

«Εχω γίνει ο γραμματέας της, απαντώ στα τηλεφωνήματά της. Είμαι ο σωματοφύλακάς της, καθώς όποτε βγαίνει έξω πρέπει να είμαι μαζί της. Κάθε γονιός πρέπει να στηρίζει το παιδί του και να το βοηθά να προοδεύσει», δηλώνει ο πατέρας της.

Η νεαρή που μένει με τη μητέρα, τον πατέρα και τις αδερφές της υποστηρίζει ότι η οικογένειά της της δίνει το κουράγιο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Μιλώντας στο Associated Press μίλησε για το πόσο υποφέρουν οι γυναίκες στο Αφγανιστάν οι οποίες πέφτουν θύματα βίας καθημερινά, ή ακόμα και εκτελούνται επειδή διατηρούν σχέσεις με άνδρες, για γυναίκες που συλλαμβάνονται κι άλλες που αυτοπυρπολούνται για να δώσουν τέλος στην ενδοοικογενειακή βία, για γυναίκες που κατηγορούνται άδικα για μοιχεία και δολοφονούνται ή φυλακίζονται.

«Θέλουμε όλη αυτή η αγριότητα κατά των γυναικών και των παιδιών να τελειώσει», τραγουδά η Σόζαν και ελπίζει πως οι στίχοι κι η μουσική της θα αγγίξουν τις χορδές και των πιο σκληρών Αφγανών.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα