Γράφει ο Κώστας Αττίας: Ένας Πρωθυπουργός με τρεις υπουργούς, του ΠΑΣΟΚ. Δύο υπουργοί της ΝΔ.Ένας Δήμαρχος. Ένα ξενοδοχείο και ένα deja vu

Deja vu, στα ελληνικά «προμνησία».

Ο όρος προμνησία περιγράφει την αίσθηση ότι κάποιος έχει δει ή βιώσει ξανά στο παρελθόν μία κατάσταση.

Αυτό που έπαθα μόλις διάβασα την ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπό τον τίτλο: Δηλώσεις κατά την επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου και του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στο κτίριο που στεγαζόταν το ξενοδοχείο « La Mirage», στην πλατεία Ομονοίας

Αμέσως είπα, «αυτό εγώ το έχω ξαναζήσει»!

Διαβάζω την δήλωση του Κ. Αρβανιτόπουλου, Υπουργού

Παιδείας : «συμφωνήσαμε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιωτόπουλο το κτίριο αυτό, που ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας, να χρησιμοποιηθεί από το Υπουργείο Παιδείας για να στεγάσει 400 νέους, φοιτητές και φοιτήτριες από την Περιφέρεια, οι οποίοι φοιτούν στα Ιδρύματα του Κέντρου της Αθήνας».

Διαβάζω και την δήλωση του Π. Παναγιωτόπουλου. Οπως λέει: «θα στεγαστούν φοιτητές, που έχουν ανάγκη, σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές.»

Τι μου θυμίζει όλο αυτό; Ξαφνικά θυμάμαι!

Οκτώβριος 2011, Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Π. Μπεγλιτης, στο ΥΠΕΚΑ ο Γ. Παπακωνσταντίνου εχει διαδεχτεί την Τ. Μπιρμπίλη που μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου είχαν ξεκινήσει το εν λόγω σχέδιο πρώτοι αφού σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής που έψαξα και το βρήκα «Η ιδέα της μετατροπής δύο ξενοδοχείων στην Ομόνοια σε φοιτητικές εστίες – νεανικές κατοικίες είχε ανακοινωθεί τον Μάιο από τον πρωθυπουργό και την τότε υπουργό Περιβάλλοντος»

Μάλιστα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, (θυμίζω 25-10-2011, http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_ell_2_25/10/2011_460442), «οι υπουργοί Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Πάνος Μπεγλίτης και ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης κατέληξαν επί των βασικών αρχών του σχεδίου:Το La Mirage θα ανακαινιστεί ριζικά, προκειμένου να λειτουργήσει ως «άτυπο ξενοδοχείο»……»

Απολογισμός. Συνολικά ένας Πρωθυπουργός (Γ. Παπανδρέου), πέντε Υπουργοί (Παναγιωτόπουλος, Αρβανιτόπουλος, Μπιρμπίλη, Παπακωνσταντίνου, Μπεγλίτης), ένας Δήμαρχος (Γ. Καμίνης), απροσδιόριστος αριθμός υπηρεσιακών παραγόντων, και κανα δυό χρόνια χρειάστηκαν για να ανακαινιστεί, επι της ουσίας, ενα ξενοδοχείο.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα