Γράφει ο Δημήτρης Δεμεσούκας: Μα τον Μανιτάκη…έγιναν τα τρία, δύο!

Το μεγάλο μανιτού, σύμφωνα με την Ινδιάνικη μυθολογία, ήταν το υπερφυσικό πνεύμα που καθόριζε την ισορροπία μεταξύ της ζωής και της φύσης. Κι ο «μεγάλος» Μανιτάκης; Όπως αποδείχθηκε ήταν εκείνος που προκαλούσε την «ανισορροπία» στις σχέσεις της τρικομματικής κυβέρνησης.

Εδώ και μέρες έχει «στοχευθεί» ο μέχρι και τούτη την ώρα υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την «ανικανότητα» του να δικαιολογήσει τον τίτλο του. Πού είναι οι μεταρρυθμίσεις κ. Μανιτάκη;

Στον Αντώνη Μανιτάκη χρεώθηκε η ευθύνη για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Η

ολιγωρία του να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα-διέρρεαν κυβερνητικές πηγές-οδήγησε στο «λουκέτο» τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Αλήθεια ή όχι; Ειλικρινά δεν το ξέρω. Μπορεί να είναι κι έτσι. Αυτό πάντως που προκύπτει από τις χθεσινοβραδυνές ραγδαίες εξελίξεις είναι ότι ο συγκεκριμένος υπουργός «χρησιμοποιήθηκε».

«Χρησιμοποιήθηκε» και από την κυβέρνηση ως στόχος για τα «βελάκια» προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος και να κλείσει ένας δημόσιος οργανισμός-με πολλά είναι η αλήθεια τρωτά σημεία- «χρησιμοποιείται» τώρα και από τον Φώτη Κουβέλη ως «Δούρειος Ίππος» όχι για να μπει…αλλά για να βγει από την κυβέρνηση.

«Βουντού» στον Μανιτάκη λοιπόν…Γιατί μπορεί ως «μάγος» της φυλής να έκανε εν μία νυκτί, τα τρία…δύο-εκεί φαίνεται πως οδεύουμε-αλλά καμιά φορά ως γνωστόν ρίχνεται και ο «μάγος» στην πυρά!

ΥΓ: Στην ΔΗΜΑΡ πάντως Μπίστης και Ψαριανός…ξέθαψαν ήδη το «τσεκούρι του πολέμου»

Από τον Δημήτρη Δεμεσούκα

Keywords
Τυχαία Θέματα