Γιατρός άφησε την ασθενή να περιμένει για να βάλει μέσα τον πλασιέ φαρμακευτικής!

Γιατρός που υπηρετεί στο κέντρο υγείας Λεωνιδίου σύμφωνα με καταγγελία έδωσε προτεραιότητα σε πλασιέ φαρμακευτικής εταιρίας αντί σε ασθενή που περίμενε στη σειρά της προκειμένου να εξεταστεί. Συγκεκριμένα, μαθήτρια γυμνασίου που αντιμετώπιζε πρόβλημα στο πόδι, περίμενε υπομονετικά μαζί με άλλους ασθενείς στον χώρο αναμονής, συνοδευμένη από την μητέρα της, προκειμένου να εξεταστεί από την συγκεκριμένη γιατρό.

Δυστυχώς όμως, η γιατρός παρακάμπτοντας την προτεραιότητα των ασθενών, και παίρνοντας κυριολεκτικά από το χέρι πλασιέ φαρμακευτικών εταιριών, τους οδήγησε στο ιατρείο

μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παρευρισκομένων.

Όταν μάλιστα η μητέρα της μαθήτριας διαμαρτυρήθηκε ζητώντας να εξεταστεί πρώτα η κόρη της γιατί τους περίμενε ταξί, η γιατρός απάντησε με θράσος ότι το ταξί μπορεί να περιμένει…

Το τι συμβαίνει στα ελληνικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας με τους φαρμακευτικούς επισκέπτες είναι λίγο ως πολύ γνωστό.

Τριγυρίζουν καθημερινά και υπόσχονται στους γιατρούς ποσοστά κέρδους και ταξίδια. Διαφημίζουν τα φάρμακα σαν προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και δίνουν μπόνους σε αυτούς που συνταγογραφούν τα περισσότερα.

Από την άλλη πάλι, ορισμένοι γιατροί αφήνουν τους ασθενείς να περιμένουν στους χώρους αναμονής  και δέχονται κατά προτεραιότητα τους κουστουμάτους κράχτες των φαρμακευτικών εταιρειών.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουμε δεχτεί και από άλλους συμπολίτες μας, η συγκεκριμένη γιατρός με διάφορες προφάσεις, αποφεύγει να συνταγογραφήσει φάρμακα που έχουν χορηγηθεί σε ασθενείς από συναδέρφους της, όταν αυτά δεν είναι της αρεσκείας της.

Πηγή: leonidion.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα