Γιαννάκου: Δεν έχουμε μόνο εμείς πολιτική πελατεία ούτε λαό. Έχουν κι άλλες χώρες λαό

Κατά της κατάργησης των ειδικών μισθολογίων τάχθηκε η επικεφαλής της ομάδας των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5 και τον συνάδελφο Θάνο Σιαφάκα.

Για τα πανεπιστήμια

Καταρχήν το πανεπιστήμιο δεν είναι για να λύνει όλα τα προβλήματα της κοινωνίας, ούτε να λύνει το πρόβλημα της ανεργίας. Το πανεπιστήμιο είναι χώρος έρευνας κι επιστήμης. Δεν είναι ούτε Δημοτικό, ούτε Γυμνάσιο, ούτε Λύκειο. Επομένως το να προσπαθούμε να μειώσουμε την ανεργία σε αριθμούς,

μέσω των πανεπιστημίων, δεν λέει ,απολύτως, τίποτα γιατί η ανεργία αυξάνει.

Για τη βάση του δέκα

Το πανεπιστήμιο, ασφαλώς και θα αναβαθμίζονταν. Κι εκφράζω την απορία μου, βέβαια υπάρχει συγκυβέρνηση τώρα κι ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις, γιατί δεν επανέρχεται η βαθμολογία του δέκα. Γιατί η δικαιολογία που είχε εφεύρει η προηγούμενη υπουργός ότι δεν υπάρχει καμία μελέτη που να αποδεικνύει ότι τα πανεπιστήμια αναβαθμίζονται όταν τα παιδιά που μπαίνουν πάνω από δέκα κι άρα θα μπορεί να είναι καλύτερα να μπαίνουν ακόμα και με 0 και 1 και 2, πρόκειται περί πρωτοτύπου θεωρίας σε διεθνές επίπεδο.

Για τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια

Κανείς δεν είναι υπέρ του να μειωθούν τα ειδικά μισθολόγια γιατί αντιλαμβανόμαστε  ότι δεν είναι και μισθολόγια τα οποία είναι πολυτελείας και υψηλά.

Για την επιμήκυνση του μνημονίου

Πολύ σωστά ζητάει ο πρωθυπουργός την επιμήκυνση κι είναι φυσικό να πάρουμε κάποιες αναπνοές γιατί πραγματικά ο λαός πιέζεται. Αυτό είναι και πολιτικό ζήτημα Αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι αλλαγές προγραμματικές που θα απαιτούσαν ένα νέο μνημόνιο είναι από δύσκολο έως αδύνατο να γίνουν αποδεκτές από ορισμένες χώρες οι οποίες έχουν δυσκολίες να το περάσουν από τα Κοινοβούλια τους. Δεν έχουμε μόνο εμείς πολιτική πελατεία ούτε λαό. Έχουν κι άλλες χώρες λαό. Κι επειδή στα πρώτα δύο χρόνια δεν κάναμε τίποτα, δεν κάναμε αυτά που έπρεπε να κάνουμε, ώστε να μπορούμε μετά άνετα να αναζητήσουμε πιθανές τροποποιήσεις κι η φημολογία η οποία υπήρχε, διεθνώς, έβαλε στο στόχαστρο την Ελλάδα, ακούστηκαν τα χειρότερα που έχουν ακουστεί για τον τόπο μας, άλλα αληθινά, τα περισσότερα υπερβολές, υπάρχει εκλογική πελατεία και γι αυτούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα