Για πέμπτη ημέρα καίγεται το Άγιο Όρος- Μάχη σε 4 πύρινα μέτωπα

Για 5η συνεχόμενη ημέρα μαίνεται η πύρινη κόλαση στο Άγιο Όρος χωρίς οι πυροσβεστικές δυνάμεις να έχουν καταφέρει να την περιορίσουν.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε μήκος περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων και εντοπίζεται ανάμεσα στις θέσεις Πρώτο Νερό και Γιοβάνιτσα, σε απόσταση 1,5 με 2 χιλιόμετρα, σε ευθεία γραμμή, από τη Μονή Χιλανδαρίου, η οποία, πάντως, επί του παρόντος, δεν απειλείται.

Οι συνεχείς αλλαγές στην κατεύθυνση των ανέμων δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών, ενώ σε διάσπαρτα σημεία εκδηλώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Συνεχίζουν να βρίσκονται

σε επιφυλακή όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Κεντρικής Μακεδονίας και είναι ενεργοποιημένες οι διοικήσεις και οι αίθουσες επιχειρήσεων των Μειζόνων Επιχειρησιακών Σχηματισμών (Μ.Ε.Σ.) της περιοχής, προς αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρωτοεπιστάτη του Αγίου Όρους, διαβεβαίωσε ότι «θα διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς». «Είμαστε μαζί σας σε ό,τι χρειαστείτε» είπε ο πρωθυπουργός.

Οι Αρχές αναζητούν ως ύποπτο για τη μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και δάσους στα σύνορα του Αγίου Όρους έναν  Λιθουανό εργάτη, ο οποίος διέμενε τις τελευταίες ημέρες σε σκήτη του Αγίου Ορους, κοντά στα σύνορα με την Ουρανούπολη.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις των πυρκαγιών τόσο στην Αρκαδία, όσο και στο Σπαθοβούνι Κορινθίας, ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο του ελέγχου και της κατάσβεσης.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα