Γεννηματά: Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος- Συνέντευξη στον Δημήτρη Μαθέα

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά στον ραδιοφωνικό σταθμό της Μελβούρνης «3χΧΥ ΡΑΔΙΟ ΕΛΛΑΣ» και στον δημοσιογράφο και ανταποκριτή του nocomments στην Αυστραλία, Δημήτρη Μαθέα.

Διαβάστε την συνέντευξη:

Δ. ΜΑΘΕΑΣ: Έχουμε την τιμή να συνομιλήσουμε με την Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, την κυρία Φώφη Γεννηματά.

Καλησπέρα

από τη Μελβούρνη, κυρία Γεννηματά..

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Καλημέρα από μας, σ’ εσάς και σε όσους μας ακούνε.

Δ. ΜΑΘΕΑΣ: Πιστεύετε ότι η Ελλάδα δίνει την ύστατη μάχη για να παραμείνει στην Ευρωζώνη;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Δίνει μια πολύ μεγάλη μάχη. Η Ελλάδα έχει διανύσει, θα έλεγα, τα 2/3 της διαδρομής, μας μένει αυτό το 1/3, το οποίο όμως είναι δύσκολο και βαρύ για τους Έλληνες πολίτες. Αυτό που νομίζω πως είναι πάρα πολύ σημαντικό είναι ότι σιγά-σιγά αρχίζει και αναγνωρίζεται η προσπάθεια που έχει γίνει από τη χώρα μας.

Ήδη, τις προηγούμενες ημέρες, είδαμε δηλώσεις αξιωματούχων, που έλεγαν είτε «μπράβο» στην Ελλάδα, είτε ότι αναγνωρίζουν πως έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα και στον τομέα του εκσυγχρονισμού της οικονομίας, αλλά και στον τομέα της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Αν θέλετε, αυτό είναι κι ένα σημείο το οποίο έχει υπερασπιστεί το ΠΑΣΟΚ με πάθος όλους αυτούς τους τελευταίους μήνες. Θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ άδικο για τη χώρα και για τους Έλληνες πολίτες, που έχουν υποστεί βαρύτατες θυσίες όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια, να μην αναγνωρίζεται η προσπάθεια.

Δεν υπάρχει άλλη χώρα στην Ευρώπη και στον κόσμο, που να έχει πετύχει τα επιτεύγματα που πέτυχε η χώρα μας όλο το προηγούμενο διάστημα. Έχει γίνει 22,5 δις προσαρμογή σ’ αυτό τον τόπο, πραγματικά, με θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Και κανείς δεν μας έχει χαρίσει τίποτα.

Θα πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό: ούτε μας χάρισαν, ούτε έχασαν οι εταίροι μας. Εισπράττουν τους τόκους από τα δάνεια που μας δίνουν και, αν θέλετε, ο μοναδικός τρόπος για να χάσουν οι Ευρωπαίοι συμπολίτες μας, τους οποίους σεβόμαστε και σεβόμαστε τη βοήθεια που μας δίνουν αυτή τη στιγμή, είναι να βρεθεί η Ελλάδα εκτός ευρώ. Γι’ αυτό, λοιπόν, θα πρέπει να σταματήσει όλη αυτή η συζήτηση, η οποία είναι καταστροφική για τη χώρα και, αν θέλετε, πλήττει την ίδια την Ευρωζώνη, ότι η Ελλάδα μπορεί να φύγει από το ευρώ.

Πρέπει να σταματήσουν αυτές οι συζητήσεις, ν’ αλλάξει το αρνητικό κλίμα και τα αρνητικά στερεότυπα για τη χώρα μας, ν’ αρχίσει να αναγνωρίζεται η προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι σήμερα και να συζητήσουμε πια, όχι ένα πακέτο μέτρων, αλλά μια ολοκληρωμένη συμφωνία, που θα οδηγεί οριστικά στην έξοδο από την κρίση.

Δ. ΜΑΘΕΑΣ: Μακάρι να πετύχει αυτή η προσπάθεια, αλλά στην περίπτωση που δεν πετύχει, θα είναι η τελευταία μας ευκαιρία; Αυτή ήταν η ερώτηση που ήθελα να σας κάνω.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Εγώ δεν μπορώ να μιλώ για τελευταίες ευκαιρίες. Είμαστε πάνω στη μάχη. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, ο κόσμος χρειάζεται ελπίδα. Δεν μπορούμε, πριν οριστικοποιήσουμε τη διαπραγμάτευση, να μιλάμε με ηττοπάθεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα