Γαλλία: Το Εθνικό μέτωπο της Λεπέν και πάλι νίκησε!

Ακόμη και αν δεν επρόκειτο παρά για μια μερική περιφερειακή εκλογή, αυτό προλέγει μια επιθυμία αλλαγής των Γάλλων που πρόκειται να την εκφράσουν, που πρόκειται να κινητοποιηθούν, για τις δημοτικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν την άνοιξη του 2014 στη Γαλλία.

Με αυτά τα λόγια η πρόεδρος του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος «Εθνικό Μέτωπο», Μαρίν Λεπέν, χαιρέτησε τη νίκη του υποψηφίου της στις μερικές περιφερειακές

εκλογές στη μικρή νότια πόλη Μπινιόλ.

Το αξιοπερίεργο, που δείχνει όμως τη δυναμική των ακροδεξιών, είναι πως η εν λόγω πόλη έχει για δήμαρχο έναν κομουνιστή.

Συγκεκριμένα στην πόλη των 17.000 κατοίκων ο Λοράν Λοπέζ επικράτησε στο δεύτερο γύρο με 53,9% των ψήφων, συγκεντρώνοντας 5.031 ψήφους έναντι 4.301 της αντιπάλου του, του δεξιού UMP, Κατρίν Ντελζέρ (46,1%).

Η Λεπέν έσπευσε να χαιρετίσει την «ωραία νίκη» του υποψηφίου της στην Μπινιόλ με αντίπαλο μία υποψήφια της συντηρητικής αντιπολίτευσης, η οποία επιβεβαιώνει, σύμφωνα με την ίδια, «το θάνατο του δημοκρατικού ρεπουμπλικανικου μετώπου».

Υπενθύμισε πως το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα είχε καλέσει τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν υπέρ του κόμματος της δεξιάς UMP στο δεύτερο γύρο προκειμένου να μην εκλεγεί ο υποψήφιος του FN.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα