Γ. Καμίνης: Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα με πρόγραμμα 120 εκ. ευρώ

Τη δημιουργία τουλάχιστον 600 νέων θέσεων εργασίας και τη στήριξη σχεδόν 900 νέων επιχειρήσεων διασφαλίζει, μεταξύ άλλων, η υλοποίηση του προγράμματος επιχειρηματικότητας του δήμου Αθηναίων, υπογράμμισε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, αναφερόμενος στο Έργον Αθήνα που είναι σε εξέλιξη εδώ και έναν χρόνο.

Στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου στο δημαρχείο της Αθήνας, με τους επικεφαλής του ΣΕΒ,

του ΕΒΕΑ, τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.ά., ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι ο δήμος της Αθήνας είναι από τους πρώτους δήμους στην Ευρώπη ο οποίος επιδίωξε και διασφάλισε 120 εκατ. μέσω του ΕΣΠΑ για να εφαρμόσει πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.

Όπως είπε, πρόκειται για δράσεις στήριξης 10.000 νέων με τη σύμπραξη επιχειρήσεων οι οποίες παρέχουν συμβουλευτικές και ευρύτερες υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως και δυνατότητες τοποθέτησης σε ένα διεθνές περιβάλλον χρηματοδότησης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συνέργειες με την ακαδημαϊκή κοινότητα, προς την κατεύθυνση στήριξης των καινοτομικών ιδεών.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος έδωσε έμφαση στην ανάγκη συνεργειών και συνένωσης δυνάμεων για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος στάθηκε στην υψηλή ανεργία, ιδίως των νέων, και εκτίμησε ότι η Αθήνα μπορεί να στείλει ένα αναπτυξιακό μήνυμα σε όλη τη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα