Φέρετρα για όλα τα γούστα [Βίντεο]

Ο Πάα Τζο είναι ένα απλός επιπλοποιός που έχει το εργαστήριο του σε ένα μικρό χωριό της Γκάνα. Προκειμένου να εξυπηρετήσει τις…ανάγκες της κοινότητας, ο Πάα κατασκευάζει ξύλινα φέρετρα που έχουν όμως μια μικρή ιδιαιτερότητα. Πρόκειται για φέρετρα που έχουν… αντισυμβατική μορφή .

Μια πιπεριά τσίλι, ένα πουλί, ακόμα και ένα μπουκάλι κόκα-κόλα, είναι ανάμεσα στην συλλογή των φερέτρων του Πάα, ο οποίος μάλιστα προσεκλήθη από τον παραγωγό Μπεν Γούινγκλι στη Βρετανία, για αν εκθέσει εκεί τα έργα του.

Το

κάθε φέρετρο είναι χειροποίητο και χρειάζονται περίπου τρεις μήνες δουλειάς για να ολοκληρωθεί. “Η μπογιά δεν προλαβαίνει να στεγνώσει και αυτά τα έργα τέχνης καταστρέφονται, αφού χρησιμοποιούνται αμέσως για ταφές. Είναι κρίμα να μη τα δει ο κόσμος” λέει ο Γουίνγκλι, ο οποίος θεωρεί τον Γκανέζο Πάα όχι επιπλοποιό ή νεκροθάφτη, αλλά έναν πραγματικό καλλιτέχνη.

Τώρα την δουλειά μαθαίνει ο γιος του Πάα, Τζόε, ο οποίος όμως δεν τη βρίσκει τόσο εύκολη όσο ο πατέρας του. Πάντως, οι δυο τους δουλεύουν μαζί για να ολοκληρώσουν τα φέρετρα-έργα τέχνης μέχρι τις 6 Ιουνίου, όπου θα εκτεθεί και το τελειότερο έργο του, το φέρετρο-λιοντάρι, για μια… βασιλική ταφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα