Έξω από την Βουλή αυτή την ώρα το ΠΑΜΕ – Κλειστεί οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα [εικόνες]

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται και πάλι η χώρα με το ΠΑΜΕ και τα συνδικάτα να έχουν βγει και σήμερα στους δρόμους.

Η πορεία του ΠΑΜΕ, με περισσότερους από 7.000 διαδηλωτές, ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:30 από την Ομόνοια και αυτή την ώρα βρίσκεται έξω από τη Βουλή με αποτέλεσμα να είναι

κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα. Μάλιστα, στην πορεία του ΠΑΜΕ δίνουν το «παρών» ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και η κυρία Αλέκα Παπαρήγα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι: «Αγωνιζόμαστε για την προστασία των ανέργων, για τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τις συντάξεις, για τις συλλογικές συμβάσεις, για να σταματήσει η τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς, για να πάψει η φοροληστεία του λαού μας, για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος».

Επίσης, αυτή την ώρα είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ το Πεδίο του Άρεως με κεντρικό σύνθημα «Σ΄αυτή την Απεργία πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Κανείς δεν την «παλεύει» μόνος».

Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους να αντιπαρατεθούν στις αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές και την αναλγησία της κυβέρνηση απαιτώντας αντιμετώπιση της ανεργίας και επανάκτηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που έχασαν τα χρόνια του μνημονίου. Μετά την 24ωρη Γενική Απεργία θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ προκειμένου να καθοριστεί η πορεία και το πλαίσιο των επόμενων δράσεων και κινητοποιήσεων.

Η ΑΔΕΔΥ που κατεβαίνει στη απεργία με αιχμή την καταιγίδα των διαθεσιμοτήτων που οδηγούν σε «καθαρές» απολύσεις κάνει λόγο για νέα πρωτοφανή φορολογικά μέτρα που οδηγούν σε αρκετές περιπτώσεις στη δήμευση της κατοικίας, σε επερχόμενες νέες μειώσεις στις συντάξεις και εφάπαξ, αλλά και σε ολοκληρωτική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, που σε αυτή τη φάση σηματοδοτείται με την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, επιτείνοντας το κοινωνικό αδιέξοδο.

Μετ” εμποδίων οι μετακινήσεις και οι συναλλαγές με το δημόσιο

Mετ’ εμποδίων πραγματοποιούνται σήμερα και οι συναλλαγές σε δημόσιες υπηρεσίες και οι μετακινήσεις των επιβατών λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, στις ΔΕΚΟ, στα Ταμεία και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι δικαστικοί υπάλληλοι, δάσκαλοι και καθηγητές κ.ά. Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ, ενώ στην απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας που διαμαρτύρεται κυρίως για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές καθώς και η Ομοσπονδία Τριτέκνων.



Ταλαπωρία και για το επιβατικό κοινό. Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα έκλεισε στις 09:30, ενώ είναι ακινητοποιημένοι είναι ΟΣΕ και προαστιακός. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 09:00 έως τις 21:00, ενώ κανονικά κινούνται ηλεκτρικός, τραμ και μετρό (με εξαίρεση το τμήμα Δ. Πλακεντίας – αεροδρόμιο).

Δεμένα είναι και τα πλοία στα λιμάνια λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΝΟ. Με στάση εργασίας 10 πμ έως 3μμ λαμβάνουν μέρος στην απεργία οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα