Έξι ομάδες στο στόχαστρο της UEFA για ληξιπρόθεσμα χρέη

Έξι σύλλογοι, οι οποίοι μετείχαν την τρέχουσα σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, παραμένουν στο «στόχαστρο» της UEFA για τα οικονομικά τους, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία.
Συγκεκριμένα, η UEFA γνωστοποίησε ότι το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της (CFCB) παρέπεμψε αυτούς τους έξι συλλόγους στο δικαστικό τμήμα της CFCB.
Αυτοί είναι η Σκόντο Ρίγα από τη Λετονία, η πολωνική Σλασκ Βρότσλαβ,

η Γκιμαράες από την Πορτογαλία, οι ρουμανικές Παντούρι Τίργκου Ζίου και Πετρολούλ Πλοϊέστι, καθώς και η ουκρανική Μέταλουργκ Ντόνετσκ, με την τελική απόφαση να αναμένεται πριν από το τέλος του έτους.
Οι πιθανές κυρώσεις που προβλέπουν οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας για συλλόγους που δεν πληρώνουν εγκαίρως τα χρέη τους, ποικίλλουν από παρακράτηση μπόνους και πρόστιμα μέχρι αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Πάντως, η σημερινή ανακοίνωση της UEFA καταλήγει τονίζοντας ότι «η εφαρμογή των κανονισμών της UEFA για την αδειοδότηση συλλόγων και το οικονομικό «Fair Play» έχει ήδη έναν πολύ θετικό αντίκτυπο ως προς τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς συλλόγους, εργαζόμενους και κοινωνικές/φορολογικές αρχές, καθώς μειώθηκαν από τα 57 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούνιο του 2011 στα 9 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούνιο του 2013. Παρόμοια τάση παρατηρήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013».

Keywords
Τυχαία Θέματα