Ευαγγελίδου: Να διευρυνθούν τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

Συνέντευξη στον ΒΗΜΑ FM έδωσε η γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Μάρω Ευαγγελίδου για το θέμα της αιθαλομίχλης.

Διαβάστε τι είπε:

Για τη διεύρυνση των κριτηρίων στο επίδομα θέρμανσης

Η πρόταση της μείωσης του φόρου κατανάλωσης, δηλαδή το να επανέλθουμε σε διάκριση τιμής ανάμεσα στο πετρέλαιο κίνησης και το πετρέλαιο θέρμανσης

είναι κάτι που δεν συζητήθηκε στη χθεσινή σύσκεψη. Επισημάνθηκε όμως ότι πρέπει να την αξιολογήσουμε και ότι θα πρέπει να δούμε στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, της χαραγμένης από το Υπουργείο Οικονομικών, πώς θα ήταν καλύτερο να βελτιώσουμε την επιδοματική πολιτική. Για το πετρέλαιο, αυτή τη στιγμή υπάρχει μια επιδοματική πολιτική –δηλαδή κάποιος που θέλει να αγοράσει πετρέλαιο, παίρνει πίσω ένα ποσό από αυτά που δίνει. Αυτό απευθύνεται σε λίγους χρήστες και πολλοί δεν μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος, δεν εντάσσονται στα κριτήρια. Πρέπει λοιπόν, να επεκταθούν αυτά τα κριτήρια, αυτό είναι μια πρόταση που θα την κάνουμε στο Υπουργείο Οικονομικών και θα δούμε πώς θα σταθμιστεί.

Για την μετατροπή των τζακιών σε ενεργειακά

Αναφορικά με τη μετατροπή των τζακιών σε ενεργειακά είναι ένα μέτρο που ήδη το εξετάζουμε. Υπάρχει το γνωστό πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», μια βελτίωση της πρόσκλησης θα μπορούσε να εντάξει και αυτές τις δράσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα