Έρευνα για το ακίνητο του Μ.Λιάπη στην Ευρυτανία ζητεί το Ελεγκτικό Συνέδριο

Έρευνα για το εάν η υπαγωγή στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της κατοικίας του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας έγινε με νόμιμες προϋποθέσεις, ζητεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γ. Καραβοκύρης, από τον Επίτροπο του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου Ευρυτανίας.
Ο κ. Καραβοκύρης ζήτησε να ερευνηθεί εάν προκύπτει επιστροφή των ευρωπαϊκών ή εθνικών χρηματοδοτήσεων για την ανακαίνιση του σπιτιού κ. Λιάπη ή σε όποιον άλλον ανήκει η επίμαχη κατοικία και έχει λάβει σχετικά κρατικά η ευρωπαϊκά κονδύλια.
Υπενθυμίζεται, ότι τόσο η εισαγγελέας

του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, όσο και ο οικονομικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου, έχουν ζητήσει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον τρόπο ανακαίνισης της επίμαχης κατοικίας του κ. Λιάπη.
Σημειώνεται ότι η σύζυγος του Δ. Λιάπη, Βασιλική, θεία του Μ. Λιάπη, είχε δώσει απαντήσεις μέσω του δικηγόρου της για το ζήτημα της οικίας. Συγκεκριμένα ο δικηγόρος παρ” Αρείω Πάγω κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η κ. Λιάπη «ήταν η μόνη και αποκλειστική δικαιούχος της επιδότησης» και ότι «πάσα άλλη ανάμειξη συγγενικών της προσώπων είναι όχι μόνο αβάσιμη αλλά και κακόβουλη».
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως η επιδότηση αυτή «ήταν ένα μικρό μόνο ποσοστό από το σύνολο της δαπάνης για την ανακαίνιση της πατρικής οικίας του συζύγου της».

Keywords
Τυχαία Θέματα