Επιμένει στην αντιγερμανική ρητορική ο υπουργός Εξωτερικών

Σκληρή κριτική στην Γερμανία ασκεί ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή κατά την οποία οι Ευρωπαίοι φαίνεται ότι στήνουν προσχώματα για την ομαλή πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Πέραν αυτού ,ο κ. Βενιζέλος αναφορικά με την διαπραγμάτευση ξεκαθάρισε ότι «δεν ζητάμε πολιτική διαπραγμάτευση, αλλά έγκυρους πολιτικούς συνομιλητές για οικονομική διαπραγμάτευση. Συνομιλητές που καταλαβαίνουν τα πραγματικά δεδομένα

και την δυναμική των αριθμών. Να δώσουμε νόημα σε μια συζήτηση που αυτή την ώρα υπονομεύει την προσπάθεια της χώρας για έξοδο στις αγορές. Θεωρούμε, πάντως, ότι σύντομα θα γίνει».

Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ενημερώνοντας τα μέλη των επιτροπών Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής κατήγγειλε τον τρόπο λειτουργίας της Ε.Ε και της Ευρωζώνης λέγοντας πως «δεν τηρούνται τα θεσμικά προσχήματα, ούτε καν του Eurogroup. Η Γερμανία αποφασίζει και οι 16 ακολουθούν».

Εξήγησε δε ότι «το ΔΝΤ δεν εγκαταστάθηκε στην καρδιά της Ευρώπης γιατί το ήθελε η Ελλάδα ή για την Ελλάδα, αλλά γιατί το ήθελε η Γερμανία προκειμένου να εκδηλώσει την απαρέσκεια και την δυσπιστία για την λειτουργία της ΕΕ».

Πρόσθεσε, δε, πως «όπως το ΝΑΤΟ υπάρχει στην Ευρώπη μετά το Β” Παγκόσμιο Πόλεμο προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια, έτσι και το ΔΝΤ καλείται να διασφαλίσει την νομισματική και οικονομική ασφάλεια της Ευρωζώνης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ευρωζώνη και Ευρώπη».

Keywords
Τυχαία Θέματα