Ένα υπερηχητικό τζετ γεμάτο οθόνες, αλλά χωρίς παράθυρα

Η εταιρεία Spike Aerospace ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την κατασκευή ενός νέου, υπερηχητικού business-jet, από το οποίο θα απουσιάζουν τα… παράθυρα.

Σωστά διαβάσατε. Το Spike S-512 δεν θα διαθέτει παράθυρα, ωστόσο θα είναι σε θέση να προσφέρει στους επιβάτες του σαφώς πιο εντυπωσιακή θέα. Αυτό θα γίνει, αφού οι σχεδιαστές του θα εκμεταλλευθούν όλες τις νέες εξελίξεις στους τομείς της βιντεοσκόπησης,

του live streaming και της τεχνολογίας των σύγχρονων οθονών.

Πιο συγκεκριμένα, το εξωτερικό του σχεδιαζόμενου S-512 θα διαθέτει, από άκρη σε άκρη, μικροσκοπικές κάμερες οι οποίες θα καταγράφουν υλικό και θα το αποστέλλουν για προβολή στο εσωτερικό του αεροσκάφους.

Εκεί, θα βρίσκονται λεπτές, κυρτές οθόνες οι οποίες θα καλύπτουν όλη την εσωτερική επιφάνεια της ατράκτου και εκεί θα γίνεται η πανοραμική προβολή των πλάνων του εξωτερικού περιβάλλοντος. Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης της προβολής ζωντανής εικόνας και η δυνατότητα προβολής διάφορων εικόνων ή απλά οι επιβάτες θα μπορούν να «σκουρύνουν» την επιφάνειά τους.

Αν και η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τις ενσωματωμένες οθόνες, από τις αναπαραστάσεις του εσωτερικού χώρου μπορεί να υποτεθεί ότι οι οθόνες θα έχουν και διαδραστικό χαρακτήρα. Δηλαδή ο επιβάτης, ενδεχομένως, να μπορεί να παίξει κάποια παιχνίδια, να προβάλει αρχεία ή να εργαστεί χρησιμοποιώντας τις οθόνες όπως ένα τυπικό monitor υπολογιστή.

Εάν η απορία σας είναι, για ποιο λόγο μία εταιρεία να μπει στον κόπο να σχεδιάσει ένα αεροσκάφος με αυτά τα χαρακτηριστικά, υπάρχει απάντηση. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του S-512, τα αεροσκάφη χωρίς παράθυρα διαθέτουν πιο ανθεκτική άτρακτο. Αυτός είναι και ο λόγος που τα στρατιωτικά μεταγωγικά και τα αεροσκάφη cargo δεν διαθέτουν παράθυρα. Έτσι, θέλησαν να επωφεληθούν από την ανθεκτικότητα της ατράκτου, ώστε να επιτύχουν καλύτερες επιδόσεις ασφάλειας, εμβέλειας και ταχύτητας, χωρίς να θυσιάσουν τη δυνατότητα των επιβατών να έχουν οπτική πρόσβαση στο εξωτερικό περιβάλλον.

Το επιχειρηματικό τζετ που σχεδιάζει η Spike Aerospace θα διαθέτει ικανότητα μεταφοράς έως και 18 επιβατών, σε ταχύτητες που θα φτάνουν τα 1,8 Mach. Σύμφωνα με την εταιρεία, το S-512 θα μπορεί να πετάξει από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο, εντός τριών ωρών και από το Λος Άντζελες στο Τόκιο, εντός πέντε ωρών. Σύμφωνα με το Wired το κόστος ανάπτυξης και κατασκευής του S-512 θα φτάσει τα 80 εκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Δεκέμβριο του 2018.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα