Εμβόλια για τα παιδιά στις Φιλιππίνες για ιλαρά – πολυομυελίτιδα

Τα παιδιά στο Τακλομπάν, την πόλη που χτυπήθηκε περισσότερο από τον τυφώνα Χαϊγιάν εμβολιάζονται κατά της ιλαράς και της πολιομυελίτιδας στην πρώτη φάση μιας μαζικής εκστρατείας της κυβέρνησης των Φιλιππίνων με την υποστήριξη της Unicef, της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) και άλλων συνεργατών. Επίσης, λαμβάνουν συμπληρώματα βιταμίνης Α για την καλύτερη προστασία τους απέναντι σε λοιμώξεις.

Πάνω από 30.000 παιδιά αναμένεται να εμβολιαστούν από την εκστρατεία αυτή που πραγματοποιείται σε κέντρα φιλοξενίας πληγέντων και κοινότητες,

με τη χρήση κινητών υγειονομικών μονάδων.

Πρώτα εμβολιάστηκαν τα παιδιά σε 20 κέντρα φιλοξενίας, όπως το δημοτικό σχολείο του Σαν Χοσέ, όπου ζουν πάνω από 300 οικογένειες σε συνθήκες που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο λοιμωδών νοσημάτων.

«Τα παιδιά του Τακλομπάν χρειάζονται κάθε δυνατή προστασία που μπορούν να βρουν τώρα,» λέει η Angela Kearney, συντονίστρια της Unicef για την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Τακλομπάν. «Οι ασθένειες είναι ένας σιωπηλός δολοφόνος, αλλά γνωρίζουμε πώς να τις αποτρέψουμε και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε.»

Κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης, η Unicef προμήθευσε εμβόλια αξίας άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων για την αναπλήρωση των αποθεμάτων της χώρας που χρησιμοποιούνται για την εκστρατεία. Επιπλέον, η Unicef και η ΠΟΥ βοηθούν να αποκατασταθεί η σπασμένη «ψυχρή αλυσίδα» που είναι κρίσιμη για τη διατήρηση των εμβολίων στη σωστή θερμοκρασία.

«Προσωπικό της ΠΟΥ και της Unicef μετέφεραν με ίδια τους τα χέρια προμήθειες από τη Μανίλα στην Τακλομπάν, συντονίζοντας ομάδες για να κάνουν τα εμβόλια και τις εκπαίδευσαν σχετικά με το πώς να τα κάνουν κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Είναι πρωτοφανές ότι μέσα σε δυόμισι εβδομάδες από μια καταστροφή τέτοιας κλίμακας και τέτοια υλικοτεχνικά εμπόδια, ότι μια μαζική εκστρατεία εμβολιασμού βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη,» λέει η Δρ Julie Hall αντιπρόσωπος της ΠΟΥ στις Φιλιππίνες.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας τα παιδιά που εμβολιάσθηκαν εξετάζονται επίσης για σημάδια υποσιτισμού με τη μέτρηση της περιφέρειας του άνω μέσου βραχίονά τους, που θα φανερώσει εάν υποσιτίζονται και απαιτείται να παραπεμφθούν για κατάλληλη θεραπεία.

Η Ελληνική Επιτροπή της Unicef στα πλαίσια της παγκόσμιας κινητοποίησης για παροχή βοήθειας για τα παιδιά στις Φιλιππίνες έχει ανοίξει ειδική ιστοσελίδα για online προσφορές στο www.Unicef.gr/programs/philippines

Keywords
Τυχαία Θέματα