Ελεύθεροι 3 από τους 4 συλληφθέντες βουλευτές της Χ.Α. [εικόνες-βίντεο]

Αδύναμο απεδείχθη τελικά το κατηγορητήριο παρά την αισιοδοξία μερίδας των διωκτικών αρχών και της πολιτικής ηγεσίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα καταλήξουν στην φυλακή.

Πλην ενός οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι και το πολιτικό θέμα που εγείρεται είναι μείζον, αφενός γιατί η σπουδή με την οποία έγιναν όλες οι διαδικασίες δημιούργησε την εντύπωση ότι οι αρχές λειτούργησαν κάτω από τα όρια της νομιμότητας,

σύμφωνα με μεγάλη μερίδα του νομικού κόσμου της χώρας, και αφετέρου γιατί οι εμπνεύσεις και οι αυτοσχεδιασμοί της τελευταίας στιγμής είχαν ως αποτέλεσμα όχι μόνο να μην απομονωθεί το ιδεολογικό έκτρωμα της ακροδεξιάς ιδεοληψίας, αλλά να βγει και ενισχυμένο.

Είναι φανερό ότι μόλις κατακάτσει ο κουρνιαχτός και μετρηθεί το ασκέρι (δημοσκοπήσεις) θα αρχίσουν οι γκρίνιες και σίγουρα τα πυρά θα στραφούν πρωτίστως εναντίον του Βενιζέλου, που φαίνεται να είναι ο αρχιτέκτονας του όλου φιάσκου, και δευτερευόντως κατά του Δένδια και συγκεκριμένων ατόμων από το στενό επιτελείο του πρωθυπουργού. Η ζημιά ωστόσο φαίνεται ότι έχει γίνει και τις συνέπειές της δεν θα αργήσουν να καταγράψουν οι επόμενες δημοσκοπήσεις.

Προφυλακιστέος μόνο ο Λαγός

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, λίγο πριν από τις 11.00 κρίθηκε προφυλακιστέος ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. Πριν από λίγο αποχώρησαν με ταξί για τη ΓΑΔΑ οι τρεις βουλευτές, ενώ ο Γιάννης Λαγός μεταφέρθηκε με τζιπ της Αντιτρομοκρατικής.

Στον Ηλία Κασιδιάρη επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 50.000 ευρώ, ενώ στους Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μίχο μόνο απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Βρίζοντας και απειλώντας τους δημοσιογράφους αποχώρησαν από τα δικαστήρια της Ευελπίδων οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής που αφέθηκαν ελεύθεροι.

Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Παναγιώταρος απευθυνόμενους προς τους δημοσιογράφους είπε: «Σιχαμένοι, ανθρωπάκια του Μπόμπολα. Να φάτε τους ψευδομάρτυρες για πρωινό».

Από την άλλη, ο Νίκος Μίχος είπε: «Θα σας ξεφτιλίσουμε ρε! Μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσετε. Πίσω δεν κάνουμε ρε».

Στον ανακριτή ο Πατέλης και άλλα επτά μέλη της Χ.Α.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων προσήλθαν λίγο πριν από τις 12.00 για να απολογηθούν άλλα οκτώ συλληφθέντα μέλη της Χρυσής Αυγής. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης.

Ολονύκτιες απολογίες

Ο κύκλος των απολογιών των τεσσάρων βουλευτών ολοκληρώθηκε στις 09.40 σήμερα το πρωί.

Για περισσότερο από μία ώρα, βρισκόταν σε εξέλιξη η διάσκεψη των δύο ανακριτών με δύο εισαγγελικούς λειτουργούς.

Έπειτα από επτά περίπου ώρες ολοκληρώθηκε η απολογία στον ανακριτή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη. Η απολογία του Ηλία Παναγιώταρου τελείωσε λίγο πριν από τις 03.30 τα ξημερώματα, ενώ ελάχιστα λεπτά μετά τις 07.00 ολοκλήρωσε τη δική του ο Γιάννης Λαγός. Τέλος, η απολογία του Νίκου Μίχου ολοκληρώθηκε στις 09.40.

πηγή:zougla.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα