Εκατομμύρια άνθρωποι γιόρτασαν την Πρωτομαγιά σε όλο τον κόσμο [Eικόνες]

Εκατομμύρια άνθρωποι γιόρτασαν σε ολόκληρο τον κόσμο την Εργατική Πρωτομαγιά, με τις κεντρικές πλατείες των μητροπόλεων του πλανήτη να γεμίζουν χρώματα, σημαίες και συνθήματα.

Στην Ευρώπη της ύφεσης, όπου πολλές χώρες παραμένουν αντιμέτωπες με τις κοινωνικές συνέπειες της λιτότητας οι διαδηλώσεις έλαβαν και πολιτικό χαρακτήρα μιας και σε λιγότερο από έναν μήνα οι Ευρωπαίοι θα κληθούν στις

κάλπες για να ψηφίσουν τους εκπροσώπους τους και την ηγεσία της ΕΕ.

Στη Γαλλία οι συνδικαλιστικές οργανώσεις γιόρτασαν την Πρωτομαγιά διχασμένες, ενώ στο Παρίσι αίσθηση έκανε για ακόμη μια φορά η πορεία του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.

Η παράταξη της Μαρί Λεπέν διαδηλώνει παραδοσιακά αυτή την ημέρα στο Παρίσι για να τιμήσει την Ιωάννα της Λοραίνης, ενώ φέτος, ετοιμάζεται για μία μεγάλη εκλογική νίκη στις Ευρωεκλογές. Ακόμη κι έτσι, πάντως, οι γυμνόστηθες διαδηλώτριες της Femen βρέθηκαν εκεί για να αποδοκιμάσουν τον ρατσιστικό λόγο του κόμματος.

Στην Ισπανία χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν τους δρόμους των μεγάλων πόλεων, ενώ το ίδιο συνέβη και σε Γερμανία, Βρετανία και Ελλάδα.

Χαρακτήρα «δημοψηφίσματος» είχαν οι διαδηλώσεις στην Ανατολική Ουκρανία

Η Εργατική Πρωτομαγιά εορτάστηκε και σε περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, μιας περιοχής που κατακλύζεται από εθνικιστικά πάθη και βία τους τελευταίους μήνες.

Φιλορώσοι έδωσαν τον χαρακτήρα «δημοψηφίσματος» στις εκδηλώσεις πραγματοποιώντας πορείες κρατώντας ρωσικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Μόσχας και του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Και στην Κόκκινη πλατεία της Μόσχας η Πρωτομαγιά εορτάστηκε από τα συνδικάτα

Αλλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Ινδονησία, τις Φιλιππίνες ακόμη και στον Λίβανο και το Ιράκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα