Εισαγγελική έρευνα για τις μαιμού συντάξεις

Να διερευνηθούν οι μαιμού συντάξεις ζητεί με παραγγελία του προς ολες τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας, ο αντιεσαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθ. Κατσιρώδης.

Στην εισαγγελική έρευνα που θα διεξαχθεί κατά απόλυτη προτεραιότητα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ζητεί να εντοπιστούν και να παραπεμφθούν άμεσα σε δίκη, τόσο οι συνταξιούχοι που λάμβαναν τις μαιμού συντάξεις και οι δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων, όσο και οι επίορκοι υπάλληλοι που συνεργούσαν με τους δράστες.

Ο υπουργός Εργασίας,

απέστειλε στον Αρειο Πάγο δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται σε συντάξεις μαιμού, ενώ παράλληλα, γνωστοποιεί στον εισαγγελέα πως ήδη έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να αποστείλουν τα ευρήματα τους στις δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με τον υπουργό, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι 61 πολίτες της Ζακύνθου, που παίρνουν επίδομα τυφλότητας την ώρα που διαθέτουν άδεια οδήγησης.

Η εισαγγελική έρευνα έχει ως σκοπό την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών, αλλά και την επιστροφή των παράνομων εισπραχθέντων ποσών από τους επιτήδειους, οι οποίοι έχουν ζημιώσει με εκατομμύρια το ελληνικό δημόσιο.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα