Ειρηνική πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Μικρά επεισόδια στα Εξάρχεια

Ολοκληρώθηκε στις 7.30 μ.μ. της Κυριακής η καθιερωμένη πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στα πλαίσια του εορτασμού της 40ής επετείου από την καταστολή της αντιδικτατορικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην Αθήνα, η οποία άρχισε λίγο μετά τις 3.μ.μ. από την οδό Πατησίων, με συμμετοχή χιλιάδων πολιτών. Οι διαδηλωτές

φώναζαν συνθήματα για τη λιτότητα και κατά της Χρυσής Αυγής

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ, μικρά επεισόδια σημειώθηκαν στα Εξάρχεια

Τα αστυνομικά μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, με χιλιάδες αστυνομικούς ακροβολισμένους σε πολλά σημεία στο κέντρο της πόλης.

Λίγο μετά τις 4 μ.μ. η αιματοβαμμένη σημαία της εξέγερσης έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Μικροένταση σημειώθηκε όταν τα μέλη του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων 1967-1974, που κατά παράδοση συνοδεύουν την σημαία, έφτασαν στη γωνία Σταδίου και πλατείας Συντάγματος, όπου διμοιρία των ΜΑΤ είχε κλείσει την πρόσβαση προς το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και ζήτησαν να περάσουν.

Μετά από ολιγόλεπτη διαβούλευση επιτράπηκε η συνέχιση της πορείας τους προς τη Βουλή και στη συνέχεια από την Βασιλίσσης Σοφίας στην αμερικανική πρεσβεία.

Μπροστά από το κτήριο της πρεσβείας των ΗΠΑ πέρασε μεταξύ άλλων το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, χωρίς να υπάρξει ένταση και υπό δρακόντεια αστυνομική φρούρηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα