Εγκρίθηκε και εκταμιεύεται η πρώτη δόση της βοήθειας στην Κύπρο

Την απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου για την εκταμίευση της πρώτης δόσης βοήθειας στην Κύπρο, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πρώτη δόση θα απελευθερωθεί σε 2 εκταμιεύσεις: Η πρώτη εκταμίευση, ύψους 2 δισ. ευρώ, έγινε σήμερα, Δευτέρα και η επόμενη, ύψους έως και 1 δισ. ευρώ, πριν τις 30 Ιουνίου.

Και οι δύο δόσεις θα καταβληθούν και θα χρησιμοποιηθούν για τις γενικότερες

ταμειακές ανάγκες της κυπριακής Κυβέρνησης, καθώς και για την αναχρηματοδότηση του χρέους.

«Τα δάνεια του ΕΜΣ συμβάλλουν ώστε να διατηρηθεί η οικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη και να αγοράσουν χρόνο για την Κύπρο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΜΣ, Κλάους Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας ότι «ο χρόνος αυτός δίνει την ευκαιρία στην Κύπρο να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ώστε να ξαναχτίσει την οικονομία της σε υγιή βάση».

Σε συνέχεια των αποφάσεων που ελήφθησαν από το Eurogroup της 25ης Μαρτίου, η Κύπρος θα λάβει συνολική βοήθεια 10 δισεκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια. Ο ΕΜΣ αναμένεται να συνδράμει 9 δισεκατομμύρια ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο περίπου ένα δισεκατομμύριο, υπό την αίρεση των σχετικών εγκρίσεων από το Διοικητικό του Συμβούλιο, αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: newsit.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα