Εγκαινίασαν σύγχρονο γυμναστήριο 1100τ.μ. στο 10ο γυμνάσιο Λάρισας

Ένα σύγχρονο γυμναστήριο παραδόθηκε στα χέρια της εκπαιδευτικής κοινότητας του 10ου Γυμνασίου –Λυκείου Λάρισας, στη συνοικία του Ιπποκράτη, δίνοντας το μήνυμα ότι κόντρα στην οικονομική κρίση, η παιδεία πάντα θα βρίσκει τον δρόμο της.

Η ολοκλήρωση του γυμναστηρίου θεωρείται ένα σημαντικό έργο στον τομέα του αθλητισμού, όχι μόνο για τους μαθητές των σχολείων και την ευρύτερη περιοχή του Ιπποκράτη, αλλά συνολικά και για την πόλη της Λάρισας.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλης.

Στο πλαίσιο της χθεσινής τελετής των εγκαινίων, σε ομιλία του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός τόνισε χαρακτηριστικά: «Σήμερα έχουμε τη χαρά να παραδίδουμε στους μαθητές ένα σύγχρονο γυμναστήριο, που τόσο είχε ανάγκη το σχολείο αλλά και ολόκληρη η περιοχή. Πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε από την π. Νομαρχία και ως Περιφέρεια Θεσσαλίας αναλάβαμε να χρηματοδοτήσουμε με δικούς μας πόρους το υπόλοιπο της δαπάνης για την ολοκλήρωσή του. Έτσι στηρίζουμε έμπρακτα την παιδεία και τον αθλητισμό. Το νέο γυμναστήριο θα αποτελέσει έναν δημιουργικό πυρήνα από τον οποίο θα βγουν αθλητές και γιατί όχι πρωταθλητές… Οι νέοι άνθρωποι είναι φορείς νέων, καινοτόμων ιδεών, είναι το οξυγόνο της ζωής και προς αυτή την κατεύθυνση ως Περιφέρεια Θεσσαλίας είμαστε πάντα δίπλα τους και τους στηρίζουμε».

Ο κ. Αγοραστός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Καραλαριώτου, τον δήμαρχο κ. Τζανακούλη, τον πρώην νομάρχη κ. Λουκά Κατσαρό, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, που όλοι μαζί ένωσαν τις δυνάμεις τους ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή του γυμναστηρίου.

Με τη σειρά της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου ανέφερε στον χαιρετισμό της: «Φθάσαμε μετά από πολύ χρόνο και πολύ κόπο στη στιγμή που όλοι αναμέναμε, στη στιγμή που παραδίδουμε και επίσημα στους μαθητές της Λάρισας, στους μαθητές του 10ου Γυμνασίου – Λυκείου , ένα σύγχρονο και ποιοτικό χώρο άθλησης.

Η ολοκλήρωση του γυμναστηρίου αποτελεί για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας ένα ακόμη μεγάλο στοίχημα που κερδήθηκε, έναν ακόμη στόχο που επετεύχθη, παρά τις όποιες αντιξοότητες παρουσιάστηκαν στην πορεία του…

Το γυμναστήριο έχει συνολικό εμβαδόν 1100 τ.μ. και αποτελείται από ισόγειο, στο οποίο βρίσκεται σύγχρονος χώρος άθλησης και υπόγειο στο οποίο υπάρχουν αποδυτήρια και βοηθητικοί χώροι. Διαθέτει επίσης υποδομές για ΑΜΕΑ (πρόσβαση, W.C. κ.α.).

Πηγή: larisanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα