Διώτης: Ζητούσα ενισχύσεις στον ΣΔΟΕ και δεν μου έδιναν ούτε έναν υπάλληλο

Σοβαρές καταγγελίες έκανε μιλώντας στο «BHMA» o πρώην πλέον επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης.

Διαβάστε τι είπε:

Ζήτησα πριν τρεις μήνες να ανοιχτούν οι λογαριασμοί δύο πρώην υπουργών, δύο πρώην βουλευτών και πέντε νυν βουλευτών για ξέπλυμα «μαύρου πολιτικού χρήματος».

Ενώ ζητούσα να ενισχυθεί η υπηρεσία μου με αποσπάσεις υπαλλήλων και να φέρει άμεσα έσοδα στα δημόσια ταμεία, δεν μου έδιναν ούτε έναν υπάλληλο.

Ζητούσα 120 υπαλλήλους και είχα ζητήσει να εκδηλώσουν οι ίδιοι οι υπάλληλοι του

υπουργείου Οικονομικών αν ενδιαφέρονται να εργαστούν για το ΣΔΟΕ. Παρουσιάστηκε ενδιαφέρον από 200 υπαλλήλους, αλλά οι διαδικασίες πάγωσαν χωρίς δικαιολογία.

Αντίστοιχη εξέλιξη είχε και το αίτημα του για αύξηση των «Ράμπο του ΣΔΟΕ». Ζήτησα να μετακινηθούν 20 υπάλληλοι που κρίθηκαν ανεπαρκείς στο έργο τους, σε άλλες υπηρεσίες και να αποσπαστούν στο ΣΔΟΕ 30 φρέσκοι και πιο αδιάφθοροι υπάλληλοι. Και πάλι όμως δεν έγινε τίποτε.

Όσον αφορά τις μεγάλες φορολογικές υποθέσεις (άνω των 300.000 ευρώ), ο Ι. Διώτης είχα πει στην τελευταία συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο ότι εκκρεμούν 1006 υποθέσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να διεκπεραιωθούν ταχύτατα αν ενισχυόταν το ΣΔΟΕ με προσωπικό.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Διώτης εκπαραθυρώθηκε ενώ βρισκόταν σε σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και λάμβανε οδηγίες για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Έμαθε τα νέα της αντικατάστασής του από την γραμματέα του, που το άκουσε στις… ειδήσεις. Αντικαταστάτης του ορίστηκε ο εφοριακός Στέλιος Στασινόπουλος από τη Μεσσηνία, ο οποίος έχει ήδη στα χέρια του CD με 400 golden boys.

Keywords
Τυχαία Θέματα