Διώκεται ο αντιπρόεδρος των εφοριακών για συμμετοχή σε κινητοποίηση!

Αντιμέτωπος με την διαθεσιμότητα βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Oμοσπονδίας Eφοριακών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, λόγω συμμετοχής του σε κινητοποίηση της Ομοσπονδίας!

Το υπουργείο Οικονομικών διενεργεί Ε.Δ.Ε. εις βάρος του για τα μικροπεισόδια που δημιουργήθηκαν σε σευγκέντρωση του συλλόγου εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων τον Φεβρουάριο του 2012.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι της Ε.Δ.Ε. έχει προηγηθεί αμετάκλητη αθωωτική δικαστική απόφαση για τα συγκεκριμένα γεγονότα, κάτι το οποίο όμως δεν φαίνεται να «συγκινεί» και ιδιαίτερα την πολιτική ηγεσία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε

η Ομοσπονδία τονίζεται ότι οι διατάξεις που ψηφίστηκαν με το μεσοπρόθεσμο οδηγούν αυτομάτως τους υπαλλήλους σε αργία οξύνοντας τα υπάρχοντα προβληματα.

«Αποτελούν τη βάση, πάνω στην οποία έντιμοι υπάλληλοι θα εκβιάζονται και θα γίνονται έρμαιο επιχειρηματικών συμφερόντων. Η αυτόματη αργία και απόλυση για όσους υπάρχει καταγγελία, χωρίς να τους δίνεται καν το δικαίωμα της απολογίας, θα οδηγήσει στην πλήρη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών και τον έλεγχό τους από όσους έχουν τη δύναμη. Η επίκληση των φαινομένων διαφθοράς και της αναποτελεσματικότητας του Δημοσίου, δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι το νέο πειθαρχικό, θα αποτελέσει το όχημα για την έξοδο από το δημόσιο χιλιάδων υπαλλήλων. Θα αποτελέσει το όχημα για την πλήρη κομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης, την αύξηση των φαινομένων διαφθοράς, αλλά ταυτόχρονα την κατάργηση και ποινικοποίηση δικαιωμάτων όπως αυτό της συνδικαλιστικής δράσης» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα