Διέρρευσαν τα πρώτα ονόματα υπουργών του συνασπισμού στη Γερμανία

Μετά το μεγάλο «ναι» του SPD για συμμετοχή στον κυβερνητικό συνασπισμό, τα βλέμματα έχουν στραφεί στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για παραμονή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών και ανάληψη του νέου υπερ-υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας από τον αρχηγό του SPD,

Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο σοσιαλδημοκράτης Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ αναμένεται να επιστρέψει στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ στο SPD θα δοθεί και το υπουργείο Εργασίας, το οποίο, πιθανότατα, θα αναλάβει η γενική γραμματέας του κόμματος, Αντρέα Νάλες.

Τελευταίες πληροφορίες της Sueddeutsche Zeitung ήθελαν το υπουργείο Άμυνας να αναλαμβάνει η μέχρι τώρα υπουργός Εργασίας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, αντικαθιστώντας τον Τομας Ντε Μεζιέρ, ο οποίος θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο Υγείας θα αναλάβει ο Χέρμαν Γκρέε.

Από το SPD, ο Χέικο Μας αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, η Μανουέλα Σβέσιγκ το υπουργείο Οικογένειας και η Μπάρμπαρα Χέντρικς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κατασκευών.

Τρεις αναμένεται να είναι οι υπουργοί από το CSU, ανάμεσά τους και ο Αλεξάντερ Ντομπρίντ, ο οποίος φέρεται να αναλαμβάνει το υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών.

Να σημειωθεί ότι το 75,96% των μελών του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) ενέκρινε την συμμετοχή στον «μεγάλο συνασπισμό» υπό την Άνγκελα Μέρκελ, ανοίγοντας το δρόμο για τον σχηματισμό κυβέρνησης σχεδόν τρεις μήνες μετά τις εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα