Δείτε τα αληθινά τοπία όπου γυρίζεται το Game Of Thrones [Eικόνες]

Πολλά μέρη του κόσμου τελευταία και κυρίως η Βόρεια Ιρλανδία, έχουν δει την τουριστική οικονομία τους να αυξάνεται, χάρη στο… Game of Thrones.

Οι σκηνές της σειράς-φαινόμενο, με τους εκατομμύρια φανατικούς τηλεθεατές σε ολόκληρο τον κόσμο, μπορεί στην πλειοψηφία τους να έχουν γυριστεί σε ένα στούντιο του Μπελφαστ, ωστόσο υπάρχουν κάποιες που έχουν διαδραματιστεί σε εξωτερικούς χώρους και άλλες για τις οποίες, η εικονική δημιουργία των σκηνικών τους είναι εμπνευσμένη από διάφορα

ιδιαίτερα μέρη του κόσμου, όπου συναντά κανείς τοπιά βγαλμένα από μια άλλη εποχή.

Και μπορεί στo Game of Thrones τα τοπία αυτά να… βάφονται με αίμα, ωστόσο, στην πραγματική ζωή είναι περιοχές του κόσμου που φημίζονται για τη μοναδική τους ομορφιά, αλλά και την… ηρεμία τους.

Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές από αυτές:

Ο δρόμος αυτός με τις οξειές κοντά στο Στάνοκουμ της Βορείου Ιρλανδίας είναι ένα από τους πιο ρομαντικούς του κόσμου και φωτογραφίες από αυτόν έχουν συμπεριληφθεί σε σχετικά δημοσιεύματα πάμπολλες φορές.

Το κάστρο του Στάνγκφορντ βρίσκεται στο Γουάρντ της Βορείου Ιρλανδίας και αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα της περιοχής.

Ο ασβεστόλιθος Azure Window, στο Γκόζο της Μάλτας, χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα του πρώτου κύκλου της σειράς.

Το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας είναι μια από τις ομορφότερες περιοχές του κόσμου. Βγαλμένο από άλλη εποχή, χτισμένο σε ένα κόλπο πάνω στους βράχους και περιτριγυρισμένη από κάστρα, αποτελεί έναν από τους ρομαντικότερους και γραφικότερους προορισμούς του κόσμου. Στην περιοχή έχουν γυριστεί σκηνές από το δεύτερο κύκλο του Game of Thrones.

Ο πύργος Minceta, οχυρό του Ντουμπρόβνικ, συγκαταλέγεται στα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς στη σχετική λίστα της UNESCO. Γυρίσματα της δημοφιλούς σειράς έχουν γίνει μέσα σε αυτό.

Ο ποταμός Ounila και η «κόκκινη» πόλη του Αϊτ Μπεν Χουντού στο Μαρόκο εντυπωσιάσε τους παραγωγούς του Game of Thrones, οι οποίοι το επέλεξαν ως σκηνικό για τα γυρίσματα της σειράς, αλλά και τους χιλιάδες τουρίστες που το επισκέπτονται κάθε χρόνο για τη μοναδική του ατμόσφαιρα.

Αλλο ένα μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς, κατά την Unesco, η πόλη της Εσαουίρα στο Μαρόκο, αποτέλεσε το σκηνικό των γυρισμάτων της δημοφιλούς σειράς, αλλά και το μαγευτικό σκηνικό των διακοπών χιλιάδων τουριστών ετησίως.

Το ηφαίστειο Hverfjall στη λίμνη Μιβατάν της Βορείου Ιρλανδίας χρησιμοποιήθηκε από τους σκηνογράφους του Game of Thrones για τη δημιουργία του σκηνικού, όπου πλαισίωσε τις πιο… παγωμένες σκηνές της σειράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα