Δεύτερο ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος του Άγγελου Φιλιππίδη

Και δεύτερο ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος του Άγγελου Φιλιππίδη μετά την ποινική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου σε βάρος των μελών του δ.σ. του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επί διοίκησης του.

Αφορμή για την άσκηση της νέας δίωξης στάθηκαν τα νέα

στοιχεία που προέκυψαν από τον έλεγχο του επικεφαλης της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη, σύμφωνα με τα οποία το Τ.Τ. χορήγησε δάνεια 104.700.000 ευρώ σε σειρά εταιρειών.

Ειδικότερα, διερευνάται το δάνειο ύψους περίπου 52 εκατ. ευρώ, που σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε από τη διοίκηση Φιλιππίδη, στις αρχές του 2009, προς την εταιρεία real estate EKTASIS DEVELOPMENT, συμφερόντων Παναγιώτη Ευθυμίου. Η εταιρεία υπέβαλε στη συνέχεια αίτηση που έγινε δεκτή για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Σύμφωνα με την υπ” αρ. 761/2009 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, οι οφειλές της εταιρείας αυτής προς τους πιστωτές, ανέρχονταν συνολικά σε 280.000.000 ευρώ, με πρώτο πιστωτή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, για το ποσό των 52.382.043,92 ευρώ.

Ωστόσο, παρόλο που η εν λόγω εταιρεία υπήχθη τελικά στη διαδικασία συνδιαλλαγής, αυτή ποτέ δεν ολοκληρώθηκε, αλλά για τρία ολόκληρα χρόνια (ως το τέλος του 2012) οι υπεύθυνοι της εταιρείας είχαν την ασυλία του άρθρου 99.

Keywords
Τυχαία Θέματα