Δαρμένος, ταλαιπωρημένος αλλά τελικά…αθώος!

Έξι χρόνια μετά την πολύκροτη υπόθεση της «ζαρντινιέρας» και τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς, ο 29χρονος -σήμερα- Κύπριος Αυγουστίνος Δημητρίου, κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

Έπειτα από αλλεπάλληλες αναβολές, το δικαστήριο εκδίκασε σήμερα εκείνο το σκέλος της υπόθεσης, στο οποίο ο νεαρός Κύπριος φέρεται -μεταξύ άλλων να «πρωταγωνιστεί» σε επεισόδια, το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου του 2006. Το Πλημμελειοδικείο τον κήρυξε τελικά αθώο όλων των πράξεων. Πιο ειδικά,

ο 29χρονος κρίθηκε αθώος για τις πράξεις της στάσης, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών για τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της αντίστασης.

Νωρίτερα, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. κατέθεσε ότι διέκρινε τον νεαρό να «πρωταγωνιστεί» σε επεισόδια, αλλά υπέπεσε σε αντιφάσεις, σε σχέση με προηγούμενες καταθέσεις του, ως προς την ώρα τέλεσης των αποδιδόμενων στον 29χρονο πράξεων.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση του Δημητρίου λόγω αμφιβολιών.

Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση έχουν καταδικαστεί, σε πρώτο βαθμό, οκτώ αστυνομικοί, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τον ξυλοδαρμό του, ενώ εκκρεμεί το δευτεροβάθμιο ποινικό δικαστήριο που έχει προσδιοριστεί για το προσεχές διάστημα.

Πηγή: enikos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα