Μπουκάλια και αποδοκιμασίες κατά την άφιξη Βενιζέλου στο Αρκαλοχώρι [εικόνες]

Εν μέσω αντιδράσεων και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιείται η «κάθοδος» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης στη Κρήτη κ Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στο Αρκαλοχώρι όπου ο κ. Βενιζέλος έφτασε στις 10 περίπου το βράδυ, με καθυστέρηση δηλαδή δύο ωρών, δημιουργήθηκαν

επεισόδια.

Εκεί από νωρίς βρίσκονταν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι από τους Δήμους Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου, κρατώντας μαύρες σημαίες.

Κατά την άφιξη του κ. Βενιζέλου οι συγκεντρωμένοι πέταξαν μπουκάλια ενώ φώναζαν συνθήματα έντονης αποδοκιμασίας.

Στο σημείο υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ενώ ενδεικτικό της ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας που επικρατεί είναι ότι στην περιοχή μετέβη και ο αστυνομικός διευθυντής Κρήτης κ. Παραβολιδάκης.

Μέχρι στιγμής έχει γινει και μια προσαγωγή ατόμου ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Από νωρίς στην περιοχή υπήρχε ισχυρή δύναμη της αστυνομίας που στη συνέχεια ενισχύθηκε με διμοιρίες των ΜΑΤ.

Η «φυγάδευση» Βενιζέλου νωρίς το απόγευμα

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ο κ. Βενιζέλος μεταφέρθηκε αιφνιδιαστικά στο ξενοδοχείο Galaxy του Ηρακλείου για λόγους ασφαλείας και υπό την πίεση των συγκεντρωμένων στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής, εκπαιδευτικών.

Ο κ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Ηρακλειο είχε προγραμματίσει για σήμερα στις 5, σειρά επαφών στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής με στελέχη του κινήματος, όμως τελευταία στιγμή και κάτω από άκρα μυστικότητα, αποφασίστηκε ο χώρος συνάντησης να γίνει στο ξενοδοχείο Galaxy.

Μετά τη «φυγάδευση» του κ. Βενιζέλου, προς το ξενοδοχείο κατευθύνθηκαν εκπαιδευτικοί οι οποιοι διαμαρτύρήθηκαν για τη διαθεσιμότητα και για τις επικείμενες απολύσεις συναδέλφων τους.

Βενιζέλος: Τίποτα δεν θυμίζει ορισμένα πράγματα που ξέραμε πριν από τρία χρόνια

«Τίποτα δεν θυμίζει ορισμένα πράγματα που ξέραμε πριν από τρία χρόνια» απάντησε ο κ Βενιζέλος σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπάρχει δυσσαρέσκεια για το γεγονός ότι η σημερινή επίσκεψή του στη Κρήτη δεν θυμίζει προηγούμενες επισκέψεις.

«Η κοινωνία είναι διαφορετική», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, συμπληρώνοντας «εάν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να βρει τη λύση στη δημαγωγία, το λαϊκισμό και το εμπόριο ελπίδας, θα κάνει ένα λάθος που θα είναι χειρότερο από το προηγούμενο».

Το ΠΑΣΟΚ έχει στενούς ιστορικούς και συναισθηματικούς δεσμούς με την Κρήτη, θέλουμε να ξανακερδίσουμε αυτήν την επαφή πείθοντας τον κόσμο μας ότι αυτό ήταν το μόνο που μπορούσε να γίνει (εννοώντας τη συγκυβέρνηση) και που μπορεί να οδηγήσει με ασφαλή και δίκαιο τρόπο την Ελλάδα έξω από την κρίση» ανέφερε επίσης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος τόνισε ότι δεν γίνεται να ληφθούν άλλα μέτρα ενώ σημείωσε ότι σε αυτήν την πορεία εξόδου από την κρίση οι θυσίες του λαού είναι μεγάλες και μπορεί να υπάρχουν προβλήματα αλλά χρειάζεται ένα διάστημα προσαρμογής ώστε να εφαρμοστούν όσα πρέπει να γίνουν.

Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στα δύο φλέγοντα ζητήματα που έχουν προκύψει με τους εκπαιδευτικούς και τους δημοτικούς αστυνομικούς.

Για τους πρώτους τόνισε ότι θα γίνει αξιολόγηση με αντικειμενικά κριτήρια και διαφάνεια ενώ για τους δεύτερους πρότεινε να ενταχθούν, ύστερα από αναγκαία αξιολόγηση, ως Διοικητική Αστυνομία στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για να καλύψουν τις ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε επαφές και με εκπροσώπους φορέων με τους οποίους θα συζητήσει θέματα τουρισμού και ανάπτυξης.

Η κάθοδος του κ. Βενιζέλου στο Ηράκλειο γίνεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει στην προσαγωγή ενός ατόμου.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων του κ. Βενιζέλου θα ακολουθηθεί κανονικά για τις 8 έχει προγραμματιστεί ομιλία στο κοινωνικό ιατρείο στο Αρκαλοχώρι.

Το πρόγραμμα αναλυτικά

Πέμπτη 11 Ιουλίου

17:00 Συνάντηση με στελέχη της Ν.Ε. Ηρακλείου-Λασιθίου (Ξενοδοχείο Galaxy)

18:15 Συζήτηση με εκπροσώπους Φορέων για τον Τουρισμό (Ξενοδοχείο Galaxy)

20:30 Επίσκεψη στο Αρκαλοχώρι – Κοινωνικό Ιατρείο

Παρασκευή 12 Ιουλίου

10:30 Επίσκεψη στο Ρέθυμνο Συνάντηση – συζήτηση με Παραγωγικούς Φορείς (Αίθουσα Περιφέρειας)

18:00 Συνάντηση με στελέχη της Ν.Ε. Χανίων (Γραφεία Ν.Ε.)

19:00 Περιφέρεια

19:45 Πολιτική Εκδήλωση – Ομιλία (Αίθουσα ΕΒΕ)

Πηγή: flashnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα