Αστυνομικός προσπάθησε να πνίξει φοιτητή [Εικόνες]

Εκτός υπηρεσίας βρέθηκε ο βοηθός Σερίφη στην κοινότητα Knox στο Τενεσί των ΗΠΑ, όταν κάμερα τον κατέγραψε να προσπαθεί να πνίξει με τα χέρια του έναν νεαρό φοιτητή.

Ο 47χρονος Frank Phillips, βρέθηκε ακατάλληλος για τη θέση, όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη σελίδα της τοπικής αστυνομίας στο Facebook.

«Σε 34 χρόνια εμπειρίας μου και

επιβολής του νόμου, η βία δεν ήταν ποτέ ανεκτή. Μετά από σχετική έρευνα, πιστεύω ότι έγινε χρήση υπερβολικής βίας σε αυτό το περιστατικό» ανέφερε ο Σερίφης Jimmy JJ Jones.

Ο ανεξάρτητος φωτογράφος John Messner κατέγραψε τον Phillips να έχει τα χέρια του γύρω από το λαιμό του 21χρονου φοιτητή Jarod Dotson, τον οποίο σταμάτησαν για έλεγχο. Στα καρέ, διακρίνεται καθαρά ο νεαρός να γονατίζει μπροστά στους ένστολους εξαιτίας της βίας που ασκεί ο βοηθός Σερίφη, ενώ μετά από λίγα λεπτά ασφυκτικής πίεσης, ο φοιτητής χάνει τις αισθήσεις του.

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι ο 21χρονος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης -επέστρεφε από πάρτι- και συνελήφθη για να αφεθεί τελικά ελεύθερος, μετά από τη καταβολή προστίμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα