Αρση ασυλίας για Μπαρμπαρούση, Ζησιμόπουλο, Αλεξόπουλο

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση και Πολύβιου Ζησιμόπουλου, καθώς και του ανεξάρτητου βουλευτή (πρώην της Χρυσής Αυγής) Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Υπέρ της άρσης ασυλίας των εν λόγω βουλευτών ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ,

ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ, «παρών» ψήφισαν οι ΑΝΕΛ και «κατά» η Χρυσή Αυγή.

Με υπόμνημα προσήλθε στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Κ. Μπαρμπαρούσης. Στο υπόμνημα ο Κ. Μπαρμπαρούσης αναφέρει: «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο ορεινό Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας, σε μία αγροτοκτηνοτροφική οικογένεια. Από μικρό παιδί διδάχθηκα τις αξίες του λαούς μας. Μοναδικό κίνητρο για να ασχοληθώ με την πολιτική ήταν ο αγνός πατριωτισμός. Ούτε εγώ ούτε το κόμμα στο οποίο ανήκω έχουμε διακηρύξει κάτι παράνομο. Έχω ήσυχη την συνείδησή μου και μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια, δεν ξέρω αν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι μπορούν να κάνουν το ίδιο. Πάντοτε τιμούσα και θα τιμώ τους νόμου και τους θεσμούς της Πατρίδος μου».

Με υπόμνημα κατέθεσε και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και ανεξάρτητος- πλέον- Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ενώ αυτοπροσώπως παρουσιάστηκε στην επιτροπή Δεοντολογίας ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος . Και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται με βάση το αίτημα των δικαστικών αρχών περί συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Σε λίγη ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής θα διεξαχθεί η ονομαστική μυστική ψηφοφορία για την άρση ασυλίας άλλων πέντε βουλευτών της Χρυσής Αυγής, των Ελένη Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκου Κούζουλου και Δημήτρη Κουκούτση για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και του Ηλία Κασιδιάρη που ελέγχεται για το αδίκημα της κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Σημειώνεται ότι και για τους πέντε βουλευτές ήταν θετική η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα