Άρμα Πολιτών: Οι αστυνομικοί δεν είναι μισθοφόροι βασανιστές- Να τιμωρηθούν παραδειγματικά

Το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών και υπεύθυνος του τομέα Δημοσίας Τάξεως  Σωκράτης Ακριτίδης, με αφορμή τις καταγγελθείσες αστυνομικές βιαιότητες εναντίον Πολιτών,  προσαχθέντων κατά την επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Για άλλη μια φορά η Χώρα μας διασύρεται διεθνώς με αφορμή τις αστυνομικές βιαιότητες που διεπράχθησαν εναντίον Πολιτών-διαδηλωτών, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Άγκελα

Μέρκελ.

Αποστολή της  αστυνομίας είναι να υπηρετεί και να προστατεύει τους Πολίτες και τις περιουσίες τους. Οι αστυνομικοί είναι  μέλη οικογενειών της ίδιας κοινωνίας στην οποία ζούμε όλοι και γι’αυτό θεωρούμε απαράδεκτη κάθε μορφή βίας ανάμεσα σε αστυνομικούς και Πολίτες.

Κανόνες υπάρχουν και  είναι σαφείς.  Όποιος  τους παραβαίνει, καταχρώμενος την εξουσία της στολής και του όπλου του, πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά.  Οι αστυνομικοί δεν είναι μισθοφόροι βασανιστές και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη οφείλει να θυμάται πως τους  Πολίτες προστατεύει.

Η Χώρα και η Δημοκρατία μας αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα. Ας μην δημιουργούμε  νέες  πληγές που μας εκθέτουν και είναι ανάξιες της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα