ΑΠΘ,Πανεπιστήμια Πατρών,Αθήνας,ΕΜΠ και το Πολυτεχνείο Κρήτης στα καλύτερα του κόσμου

Σημαντικές διακρίσεις για τα ΑΕΙ Κρήτης έρχονται στην κατάταξη του Ισπανικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών CSIC. Συνολικά πέντε ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα- ΑΠΘ, Πατρών, Αθηνών, ΕΜΠ και το Πολυτεχνείο Κρήτης- συγκαταλέγονται στο καλύτερο 3% του κόσμου και από αυτά, πρώτο, με διαφορά, είναι το ΑΠΘ

που συμπεριλαμβλανεται στο καλύτερο 1% της κατάταξης.

Τα παραπάνω προκύπτουν από μελέτη που δημοσιοποίησε για δεύτερη συνεχή χρονιά το ελληνικό Διαπανεπιστημιακό Δίκτυο » Πολιτικές Ανώτωτης Εκπαίδευσης » στο οποίο συμμετέχουν Έλληνες ερευνητές από τα Πανεπιστήμια Πατρών, Πελοποννήσου και Αιγαίου.
Η μελέτη η οποία βασίζεται στην παγκόσμια λίστα ταξινόμησης που έχει εμπνευστεί η ερευνητική ομάδα από το Ισπανικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών CSIC, έδειξε ακόμη ότι :
Άλλα τρία πανεπιστημία (Ιωαννίνων, Αιγαίου, Δημοκρίτειο) βρίσκονται στο καλύτερο 5% της της Παγκόσμιας κατάταξης.
Άλλα έξι ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια (Θεσσαλίας,ΟΠΑ, Πολυτεχνείο Κρήτης, Μακεδονίας, Πειραιώς και Γεωπονικό ) βρίσκονται στο 10% της παγκόσμιας κατάταξης.
Το πρώτο ΤΕΙ στην παγκόσμια κατάταξη είναι εκείνο της Κρήτης που μαζί με τα ΤΕΙ Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Λάρισσας βρίσκονται μεταξύ του 10% και 15% των καλύτερων της παγκόσμιας κατάταξης.
Πέντε ακόμη ΤΕΙ (Καβάλας, Πειραιά, Μεσολογγίου, Κοζάνης και Σερρών) βρίσκονται μεταξύ του 15% και 20%. Τα πρώτα δύο ΤΕΙ (Κρήτης και Αθήνας) βρίσκονται πάνω από 8 πανεπιστήμια.

πηγή: fimotro

Keywords
Τυχαία Θέματα