Αποφυλακίστηκε ο 17χρονος της Κρητικής μαφίας

Γιορτές με την οικογένεια του έκανε ο 17χρονος που φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα της λεγόμενης κρητικής μαφίας των ναρκωτικών στον οποίο είχε επιβληθεί περιοριστικός όρος κράτησης και υποχρεωτικής παρακολούθησης σε ίδρυμα ανηλίκων στο Βόλο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς ο συνήγορός του είχε υποβάλλει αίτημα για αντικατάσταση του επίμαχου περιοριστικού όρου και η ανακρίτρια Λασιθίου που χειρίζεται την υπόθεση το έκανε δεκτό με σχετική διάταξη που εξέδωσε.

Μάλιστα η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Αυτό σημαίνει ότι ο 17χρονος θα βρίσκεται πλέον κοντά στην οικογένειά του υπό την επιτήρηση επιμελητή ανηλίκου. Όσον αφορά στον δεύτερο κατηγορούμενο ανήλικο στην υπόθεση έναν 16χρονο που παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές Αυλώνος έχει υποβληθεί αίτημα αντικατάστασης των όρων κράτησης του με περιοριστικούς όμως εκκρεμεί η απόφαση.

Η προφυλάκισή του είχε συνοδευτεί από τις έντονες αντιδράσεις των συγγενών του που είχαν κατακλύσει τα δικαστήρια Νεαπόλεως, ενώ η μητέρα του είχε ξεσπάσει σε λυγμούς. Εν τω μεταξύ αύριο απολογούνται ενώπιον της ανακρίτριας Λασιθίου κάποιοι εκ των βασικών κατηγορούμενων στην εγκληματική οργάνωση. Ορισμένοι μάλιστα εξ αυτών είναι ηδη έγκλειστη στη φυλακή για άλλη υπόθεση.

Πηγή: prismanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα