Απάτη με… φρούτα [εικόνες]

Συνελήφθη 48χρονος έμπορος σε κατάστημα και όχημα του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 130.000 απομιμητικά αυτοκόλλητα συγκεκριμένης εταιρείας φρούτων.

Σκοπός του 48χρονου ήταν να επικολλά τα αυτοκόλλητα σε φρούτα άλλης εταιρείας χαμηλότερης χρηματικής αξίας.

Η απώλεια των εσόδων της παθούσας εταιρείας εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 70.000 ευρώ περίπου.

Συνελήφθη έπειτα από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης,

48χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παράβασης Νόμου «Περί Σημάτων» , Νόμου «Περί αθέμιτου ανταγωνισμού» και «Πλαστογραφίας».

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι έπειτα από έλεγχο σε κατάστημα και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του συλληφθέντα σε περιοχή του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 136.300 απομιμητικά αυτοκόλλητα συγκεκριμένης εταιρείας φρούτων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 48χρονος προμηθεύτηκε τα παραπάνω αυτοκόλλητα από τη Βουλγαρία, με σκοπό να τα επικολλά σε φρούτα άλλης εταιρείας, χαμηλότερης χρηματικής αξίας, παραπλανώντας με αυτόν τον τρόπο το καταναλωτικό κοινό και αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Εκτιμάται ότι η απώλεια εσόδων της παθούσας εταιρείας, από την παράνομη δραστηριότητα του 48χρονου, ανέρχεται στις 70.000 ευρώ περίπου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: enikos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα