Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – Κυβέρνησης για το χρόνο διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε για άλλη μία φορά το ενδεχόμενο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 18 και στις 25 Μαΐου, αντί της 25ης Μαΐου και 1ης Ιουνίου.

Σε δήλωσή του το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση Κώστας Πουλάκης έκανε λόγο για απολύτως παράλογη

και παράνομη μεθόδευση στην οποία εμμένει η κυβέρνηση, «παρά το γεγονός ότι έχει συναντήσει τη σφοδρή αντίδραση του νομικού κόσμου, αλλά και πλήθους πολιτικών και αυτοδιοικητικών στελεχών, που κάθε άλλο παρά «υποκινούμενοι» από το ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να θεωρηθούν».

Σύμφωνα με τον κ. Πουλάκη, «η κυβερνητική «λαθροχειρία», προκειμένου οι αυτοδιοικητικές εκλογές να διεξαχθούν μία εβδομάδα νωρίτερα από το κανονικό, είναι ευθέως παράνομη, επιβαρύνει αδικαιολόγητα των κρατικό προϋπολογισμό, σε μία συγκυρία που η κοινωνία καλείται να καταβάλει βαρύ τίμημα, ενώ την ίδια στιγμή δεν έχει καμία αιτιολογική βάση, παρά μόνο τις μικροκομματικές σκοπιμότητες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αποκρύψουν κατά το δυνατόν το μήνυμα καταδίκης που θα στείλουν οι πολίτες και στις αυτοδιοικητικές και στις ευρωπαϊκές κάλπες».

Παράλληλα, διαμηνύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρόκειται να ανεχθεί μικροπολιτικά παιχνίδια που στοχεύουν στη νόθευση της έκφρασης της λαϊκής βούλησης», προαναγγέλλοντας μάλιστα και «πολιτικές και άλλες πρωτοβουλίες … προκειμένου να μην επιτρέψει σε αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση να συμπαρασύρει τη χώρα στην αντιδημοκρατική της κατρακύλα».

Keywords
Τυχαία Θέματα