Αντίο κόσμε…και ντουνιά! [βίντεο]

«Δίνουν και παίρνουν» στο διαδίκτυο τα τρομολαγνικά σενάρια περί υποτιθέμενης καταστροφής του κόσμου ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκμεταλλεύονται τις προφητείες αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Ωστόσο, όπως διαβεβαιώνουν ανώτεροι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος και της NASA, ο κόσμος δεν θα καταστραφεί σήμερα.

Το μόνο επιστημονικά προβλέψιμο τέλος θα έρθει μετά από 5 δισεκατομμύρια χρόνια, λένε οι επιστήμονες, οι οποίοι καθησυχάζουν ότι το Ημερολόγιο

των Μάγια – το οποίο κατά τα φαινόμενα σταματά την 21η Δεκεμβρίου 2012 – είναι ακριβώς όπως όλα τα άλλα, ένα ημερολόγιο «με αρχή και τέλος».

Οι ηλιακές καταιγίδες, οι σεισμοί, τα τσουνάμι, η πτώση των μετεωριτών και τα άλλα φαινόμενα που περιγράφει το σενάριο της καταστροφής είναι, όπως εξηγούν οι επιστήμονες, φαινόμενα που μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή και μπορούν να δημιουργήσουν μόνο τοπικές καταστροφές. Μάλιστα, η NASA, εξέδωσε διάψευση με ένα νέο βίντεο, που καταρρίπτει το μύθο περί συντέλειας του κόσμου.

Φαινόμενα ψύχωσης σε Ρωσία και Κίνα

Το Κρεμλίνο παρενέβη ζητώντας από τα ΜΜΕ να μη μεταδίδουν εικόνες καταστροφής. Μάλιστα, ο Ρώσος Πρωθυπουργός Ν. Μεντβέντεφ αστειεύτηκε σε τηλεοπτικό σόου λέγοντας πως μαζί με το χαρτοφύλακα για τα πυρηνικά, θα παραδώσει στο νέο πρόεδρο μετά τη λήξη της θητείας του και έναν ακόμη χαρτοφύλακα για τους «ξένους» που επισκέφθηκαν τον πλανήτη.

Στην Κίνα, οι αρχές συνέλαβαν 1.000 ανθρώπους στα πλαίσια της εκστρατείας για την πάταξη του δόγματος «Παντοδύναμος Θεός» που προλέγει το «επερχόμενο τέλος του κόσμου». Τις τελευταίες εβδομάδες, εκατοντάδες μέλη του δόγματος έχουν συγκρουσθεί με τις δυνάμεις της αστυνομίας, σε αρκετές περιπτώσεις έξω από κυβερνητικά κτίρια, στην κεντρική επαρχία Χενάν, στη βόρεια Σαανσί και στη νοτιοδυτική Γκανσού, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που αναρτώνται σε δημοφιλείς, τοπικές, ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Δεκάδες κρατήσεις στα χωριά που…. θα επιβιώσουν

Αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ακόμα και να καταστραφεί η Γη υπάρχουν μέρη που θα σωθούν, με πρώτο μέρος το Μπουκαράτς, ένα γαλλικό χωριό κάπου στα Πυρηναία. Το μικρό χωριό έχει γίνει εδώ και αρκετό καιρό ξεχωριστό καθώς, οι λεγόμενοι New Agers, που πιστεύουν στα μεταφυσικά φαινόμενα και άνθρωποι που υποστηρίζουν πως υπάρχουν UFO, λένε ότι αυτό θα είναι το μοναδικό μέρος επάνω στη Γη, που σύμφωνα με τις θεωρίες των Μάγια θα μείνει άθικτο και θα συνεχίσει να υπάρχει. Κερδισμένοι πάντως, είναι σίγουρα οι κάτοικοι του μικρού χωριού που νοικιάζουν τα σπίτια τους ακόμη και 1.500 ευρώ τη βραδιά.

Και οι Τούρκοι όμως ισχυρίζονται πως θα σωθούν από το τέλος του κόσμου… Καταφύγιο σε ένα μικρό ορεινό χωριό στην Τουρκία, κοντά στην αρχαία Έφεσο, το Σιρίντζε, αναζητούν όσοι πιστεύουν ότι βάσει του ημερολογίου των Μάγια, σήμερα έρχεται το τέλος του κόσμου. Οι τιμές στο τουρκικό χωριό κυμαίνονται από 300 έως 2.800 δολάρια. Τέλος το όρος Αρτάνς, στη Σερβία λέγεται ότι λόγω… σχήματος θα σώσει τον κόσμο!

Απορρίπτουν τη φημολογία οι Έλληνες επιστήμονες

Οι Έλληνες επιστήμονες υποστηρίζουν πως όλες αυτές οι απόψεις δεν έχουν καμία επιστημονική βάση και τονίζουν πως τέτοιου είδους φημολογίες αναπτύχθηκαν και στο παρελθόν.

Πηγή: real.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα