Άγγλοι στρατιώτες φωτογραφίζονταν με κρανία στην Αμφίπολη (Εικόνες)

Το 1916 οι Βρετανοί στρατιώτες που βρίσκονταν στην περιοχή κατά τον Α” παγκόσμιο πόλεμο εκτός από τον Λέοντα -που ήθελαν να πάρουν δικό τους στην πατρίδα τους- είχαν εντοπίσει και άλλα αρχαία, όπως οι τάφοι. Όπως βλέπετε μάλιστα στην αναμνηστική φωτογραφία από αυτούς που πολεμούσαν στην περιοχή επιδεικνύουν τέσσερα κρανία.

Αξιωματικοί του βρετανικού στρατού ποζάρουν το 1916 με ελληνικά κρανία που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της κατασκευής τάφρων στην αρχαία Ελληνική περιοχή της Αμφίπολης.

Λίγα χρόνια αργότερα, Γερμανοί στρατιωτές

προχωρούσαν μπροστά από τον συναρμολογημένο Λέωντα στη θέση που βρίσκετε εώς σήμερα…

Κατά τον Πρώτο Βαλκανικό Πόλεμο, Έλληνες στρατιώτες της Ι και ΙΙΙ μεραρχίας, παρατήρησαν την ύπαρξη μαρμάρων μέσα σε θάμνους της δυτικής όχθης του ποταμού Στρυμώνα. Γίνανε τότε, το 1913, ανασκαφές από Έλληνες αρχαιολόγους, οι οποίες έφεραν στο φως την μετέπειτα αναγνωρισθείσα βάση του μεγάλου μαρμάρινου λέοντα.

Αργότερα, κατά την εκτέλεση των έργων αποξήρανσης του Στρυμόνα από την εταιρεία Μονξ-Γιούλεν, αποκαλύφθηκαν στις εκβολές του Στρυμόνα ερείπια αρχαίας γέφυρας και βρέθηκαν μέσα σε λάσπη του ποταμού τεράστια τεμάχια του μαρμάρινου λέοντα.

Πηγή: seleo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα