Αναστάτωση στο δήμο Παιανίας: Παραιτήθηκε ο Κωνσταντίνος Μπουλμέτης

Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Παιανίας, Δημήτρη Δάβαρη, ο μέχρι πρότινος δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Κωνσταντίνος Μπουλμέτης, κοινοποίησε την παραίτησή του.

Ο κ. Μπουλμέτης εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος το 2006 και το 2010, ενώ έχει διατελέσει επι σειρά ετών πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Άνθρωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη απώλεια της παράταξης του Δημήτρη Δάβαρη.

Ακολουθεί η επιστολή του Κ. Μπουλμέτη

κ. Δήμαρχε

Πριν από επτά χρόνια, και ύστερα από την τιμητική σας πρόσκληση, αποφάσισα

να συμπορευτώ στην προσπάθεια που εσείς και οι συνάδελφοι σας κάνατε για το καλό του Δήμου Παιανίας. Προς αυτήν την κατεύθυνση και για την πραγμάτωση αυτού του σκοπού εργαστήκαμε σκληρά με όλα τα μέσα που διαθέταμε και που μας επέτρεψαν οι περιστάσεις. Σε όλη αυτήν την πορεία, και παρά τις επιπλέον αντιξοότητες που έφερε η οικονομική κρίση, σημειώθηκαν επιτυχίες και αποτυχίες. Προσπαθήσαμε για την επίτευξη των στόχων μας, ακόμη κι αν πέραν των εξωγενών προβλημάτων, πολλές φορές έπρεπε να αντιμετωπιστούν και προβλήματα εσωτερικής φύσεως. Τη συνισταμένη του έργου αυτού θα τη δείξει στο μέλλον η ιστορία.

Ύστερα, λοιπόν από αυτή την επταετή παρουσία μου στα αυτοδιοίκητικα δρώμενα του Δήμου Παιανίας αισθάνομαι ότι ο κύκλος αυτός έχει πλέον κλείσει. Για το λόγο αυτό υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του δημοτικού συμβούλου. Απαραίτητες και ειλικρινείς είναι οι ευχαριστίες μου προς εσάς και όλους τους συναδέλφους μου για την αγαστή συνεργασία μας.

Σαν πολίτης, πλέον, είμαι και θα παραμείνω ενεργός. Ιδίως σε αυτή την εποχή που οι Δήμοι, όπως και κάθε θεσμός του κράτους, πλήττονται και απαξιώνονται καθημερινά. Ιδίως σε αυτή την εποχή που η χώρα χρειάζεται πιο πολύ από ποτέ τους πολίτες της ενεργούς σε όλα τα επίπεδα.

Η Ελλάδα αλλάζει και μαζί της αλλάζει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όσοι θα διοικούν τους Δήμους από εδώ και στο εξής θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ σκληρότερα για την επίτευξη των στόχων τους. Το σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί απαιτεί πλέον αυξημένη κατάρτιση, αυξημένες γνώσεις, μα πέρα και πάνω από όλα επιστημονική και τεχνοκρατική προσέγγιση των πραγμάτων. Αιρετοί και πολίτες θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τον τόπο μας.

Οι ιδέες πρέπει είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, ώστε να δημιουργηθεί μια νέα σχέση με την κοινωνία και τους πολίτες, μια σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης, πέρα από «παλαιοκομματικές» νοοτροπίες και πρακτικές. Το καθήκον απέναντι στο Δήμο και την πατρίδα πρέπει να κινητοποιεί τις προσπάθειες μας. Η χώρα έχει ανάγκη από νέες δομές, καινοτόμες προτάσεις, νέα νοοτροπία και μαζική συμμετοχή. Διαφάνεια, Λογοδοσία, Αξιοκρατία παντού.

Επιτακτική δε, είναι η ανάγκη η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποκτήσει ισχυρή φωνή και παρουσία στην κεντρική πολιτική σκηνή, έτσι ώστε να σταματήσουν να παίρνονται αποφάσεις για αυτήν ερήμην αυτής. Πρέπει από θεατής να γίνει πρωταγωνίστρια.

Επενδύοντας στην Περηφάνια μας, οφείλουμε η Παιανία και τα Γλυκά Νερά – τα Γλυκά Νερά και η Παιανία στην αφετηρία της σύγχρονης αυτοδιοικητικής διαδρομής, να συστρατευτούμε στα ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον, ώστε η διαδρομή αυτή να είναι διαδρομή ουσίας, επιτυχιών και συνεχώς ανανεωμένης δημοτικής ανάπτυξης.

Πηγή: mesogeianews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα