Αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων

Αλλαγές στο κοινοβουλευτικό μέρος του Κανονισμού της Βουλής εισάγονται τη Δευτέρα, προς ψήφιση στην Ολομέλεια. Η προτεινόμενη αλλαγή δίνει τη δυνατότητα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να αποφαίνεται αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις αναστολής κρατικής χρηματοδότησης κόμματος.

Εν όψει των επικείμενων αλλαγών, βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στα κόμματα, προκειμένου να προσαρμοστεί ο Κανονισμός της Βουλής

στον νόμο για την αναστολή της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων.

Η πρόταση της Επιτροπής Θεσμών, εφόσον στη συνέχεια λαμβάνει την έγκριση της Ολομέλειας, θα διαβιβάζεται στο υπουργείο Εσωτερικών για την αναστολή της χρηματοδότησης.

Επίσης προτείνεται η ίδρυση Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής που θα παρακολουθεί τη συμμόρφωση της χώρας στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Προτείνεται η ειδική μόνιμη επιτροπή να έχει 21 μέλη και ο πρόεδρος της να είναι ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης.

Ανάμεσα στις προτάσεις είναι και η διεύρυνση του πεδίου αρμοδιότητας της επιτροπής που ασχολείται με την παρακολούθηση του σωφρονιστικού συστήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα