αλ Ασίρι: Ο Σαουδάραβας σχεδιαστής που κατασκευάζει…εσώρουχα- βόμβες!
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι ο Σαουδάραβας που φέρεται να σχεδίαζε εσώρουχα-βόμβες για την Αλ Κάιντα της Υεμένης, έχει εκπαιδεύσει και άλλα άτομα στην τεχνική αυτή, όπως ανέφερε ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.
«Υπάρχουν πληροφορίες ότι δυστυχώς εκπαίδευσε και άλλους και καταβάλλεται προσπάθεια για να εντοπιστούν τα άτομα αυτά» ανέφερε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών των ΗΠΑ Τζον Πίστολ, αναφερόμενος στον Ιμπραχίμ Χάσαν αλ Ασίρι και την απόπειρα της Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου (AQAP) να ανατινάξει ένα αεροσκάφος, τον Μάιο του 2012.
Ο αλ Ασίρι, που πιστεύεται ότι είναι γύρω στα 30, γλίτωσε από μια επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του με τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το 2011. Έχει τραβήξει την προσοχή των αρχών ασφαλείας για την ικανότητά του να σχεδιάζει βόμβες που εντοπίζονται δύσκολα, καθώς τις κρύβει σε ρούχα ή διάφορα εξαρτήματα. Ο εντοπισμός του κατέστη βασική προτεραιότητας για τις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες της Δύσης καθώς φέρεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο σχεδιασμό επιθέσεων όπως η αποτυχημένη απόπειρα ανατίναξης ενός αεροσκάφους που κατευθυνόταν στο Ντιτρόιτ, ανήμερα τα Χριστούγεννα του 2009.
Σύμφωνα με τον Πίστολ, στην απόπειρα του 2012 ο αλ Ασίρι χρησιμοποίησε μια πιο προηγμένη συσκευή, με ένα νέο τύπο εκρηκτικών που οι ΗΠΑ δεν είχαν ξανασυναντήσει στο παρελθόν.
Ο αλ Ασίρι γεννήθηκε στο Ριάντ και σπούδασε χημικός. Στο παρελθόν σχεδίασε βομβιστικές επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία και κατόπιν εξέτισε ποινή φυλάκισης 9 μηνών στη χώρα του επειδή αποπειράθηκε να ενταχθεί σε μια οργάνωση για να πολεμήσει τα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ. Αργότερα εγκαταστάθηκε στην Υεμένη και εντάχθηκε στην AQAP. Πιστεύεται μεταξύ άλλων ότι αυτός κατασκεύασε την βόμβα που σκότωσε τον μικρότερο αδελφό του, σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να δολοφονήσει τον επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Νάγιεφ, το 2009.
Φωτό: Paraskhnio.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- 10 θέσεις εργασίας για ΛΕΜΕΣΟ
- Tραγωδία στην Κέρκυρα: Δυο νέοι άνθρωποι νεκροί σε χοιροστάσιο
- Χωρίζουν Χατζηγιάννης- Μακρυπούλια;
- Η Μπουσδούκου (και… μάλλον ο Κουβαράς) αντί της Τσαπανίδου στον ΣΚΑΪ
- Η «βόμβα» της Ναταλίας Γερμανού
- Πάνος Κατσιμίχας: Ο Χάρης δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί
- Επικίνδυνη κλιμάκωση φαινομένων έντονης βίας
- Λάρισα: Ισχυρή έκρηξη σε υπόγειο πολυκατοικίας
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις No Comments
- Νέες εικόνες από την έκρηξη στη Λάρισα: Βομβαρδισμένο τοπίο η περιοχή
- Aλίκη Βουγιουκλάκη: Η «Εθνική Σταρ» στη λίστα με τους μεγαλύτερους Έλληνες όλων των εποχών [εικόνες]
- Κύπρος: 39 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα και λίγοι μήνες από την «εισβολή» του ΔΝΤ
- Γιατί «έριξε» στη σκακιέρα ο Σαμαράς τους τρείς «στρατηγούς» του
- Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε πολυκατοικία στη Λάρισα: Μεγάλες ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα [εικόνες]
- Ferry-Boat με σύνδεση Θεσσαλονίκη- Σμυρνη πρότεινε ο Νταβούτογλου
- Bild: Έχουν τρελαθεί εντελώς αυτοί οι Έλληνες
- Στο e- Bay πωλείται η γνήσια «λίστα του Σίντλερ»
- Στις φλόγες νταλίκα στην Αθηνών –Λαμίας [εικόνες]

- Τελευταία Νέα No Comments
- Bild: Έχουν τρελαθεί εντελώς αυτοί οι Έλληνες
- Κύπρος: 39 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα και λίγοι μήνες από την «εισβολή» του ΔΝΤ
- Ο Βαλβέρδε υποψήφιος για να αναλάβει την Μπάρτσα
- Στο e- Bay πωλείται η γνήσια «λίστα του Σίντλερ»
- Ferry-Boat με σύνδεση Θεσσαλονίκη- Σμυρνη πρότεινε ο Νταβούτογλου
- Aλίκη Βουγιουκλάκη: Η «Εθνική Σταρ» στη λίστα με τους μεγαλύτερους Έλληνες όλων των εποχών [εικόνες]
- Φωτογραφίζει τους «θεριακλήδες» βουλευτές ο Ψυχάρης!
- Στις φλόγες νταλίκα στην Αθηνών –Λαμίας [εικόνες]
- Η απειλή του Ψυχάρη
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Aχαΐα: Θα μας τρελάνουν με τις τιμές της βενζίνης - Βενζινάδικο πουλά την αμόλυβδη... φθηνότερα από το διυλιστήριο
- Χρυσή Αυγή: Να ανοίξει τώρα ο φάκελος της Κύπρου
- Ο Μιχελάκης… δεν ξέχασε τις διαφορές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
- Μάστιγα για την ελληνική πανίδα τα δηλητηριασμένα δολώματα
- Λάρισα: Ισχυρή έκρηξη, σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης (φωτό)
- Αδιαχώρητο στις φυλακές
- Αδιαχώρητο στις φυλακές - Κρατούνται 12.900 άτομα
- Ευρείας κλίμακας επιχείρηση ΟΠΕ στην Λευκωσία
- «Χτενίζει» το κέντρο της Λάρισας η Αντιτρομοκρατική