Σαράντα πλέον οι νεκροί στην Τουρκία και περισσότεροι από 100 οι τραυματίες!

Στους 40 έχει ανέλθει πλέον ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία, έπειτα από ισχυρότατη έκρηξη δύο παγιδευμένων ΙΧ. Περισσότεροι από 110, οι 29 εκ των οποίων σοβαρά, οι τραυματίες!

Πολύ δυσάρεστος είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των θυμάτων από τις εκρήξεις δύο παγιδευμένων αυτοκινήτων που συντάραξαν σήμερα την περιοχή Ρεϊνχάλι, στα σύνορα με την Τουρκία. Οι νεκροί από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν μπροστά από ταχυδρομείο, έχουν ήδη φτάσει τους 40 και ο αριθμός

συνεχώς αυξάνεται, ενώ οι τραυματίες υπερβαίνουν τους 100. Αυτά τουλάχιστον μετέδωσε πριν λίγο το δίκτυο NTV, επικαλούμενο τον υπουργό Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ.

Μιλωντας στο τηλεοπτικό δίκτυο, ο Γκιουλέρ δήλωσε πως 29 τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανόν να αυξηθεί. Ο ίδιος έκανε λόγο για προσπάθεια παρεμπόδισης της ειρηνευτικής διαδικασίας ανάμεσα στην Αγκυρα και τους κούρδους του ΡΚΚ.

Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, αν και κυκλοφορούν σενάρια περί έργου του καθεστώτος Άσαντ ή περί πιθανής μεταφοράς των αυτοκινήτων αυτών στη Συρία από τους αντάρτες

Αναφερόμενος στην τραγωδία αυτή, ο Υπουργός Εξωτερικών, Αχμέρ Νταβούτογλου, υπονόησε πως πίσω απο την επίθεση κρύβεται τη Συρία και δήλωσε πως » όποιος προσπαθεί να μεταφέρει στην Τουρκία το δικό του χάος θα πάρει την κατάλληλη απάντηση, κανείς μην προσπαθήσει να ελέγξει την δύναμη της Τουρκίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα