Αυτό είναι το μπλουζάκι με το σεξιστικό περιεχόμενο που απέσυρε η Amazon[Εικόνα]

Στην άμεση απαγόρευση της πώλησης ρούχων που έφεραν στάμπες με σεξιστικό και προκλητικό περιεχόμενο, προχώρησε το Σάββατο η εταιρεία Amazon μετά το σάλο που δημιουργήθηκε σε δεκάδες χώρες.

Μέσα από το διαδικτυακό τόπο της εταιρείας πωλούνταν κοντομάνικα μπλουζάκια που έφεραν στάμπες οι οποίες ανέγραφαν τις προσβλητικές παραινέσεις: «Μείνε ψύχραιμος και βίαζε πολύ» (Keep Calm and Rape a lot), καθώς και «Μείνε ψύχραιμος και χτύπα την» (Keep Calm and Hit her).

Τα συγκεκριμένα μπλουζάκια φτιάχτηκαν από την αμερικανική βιοτεχνία Solid Gold Bomb η οποία προμήθευε την εταιρεία Amazon. Όμως, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε και τις κατηγορίες ότι τα συγκεκριμένα μπλουζάκια υποκινούν το βιασμό και πράξεις βίας, η βιοτεχνία υποστήριξε ότι η παραγωγή τους οφείλεται σε μία κακέκτυπη αυτοματοποιημένη διαδικασία του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Βομβαρδισμός επικρίσεων

Ωστόσο, και οι δύο εταιρείες τις τελευταίες μέρες, δέχτηκαν βομβαρδισμό επικρίσεων και η Solid Gold Bomb, έκλεισε τον λογαριασμό της στο Twitter. Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, τα συγκεκριμένα μπλουζάκια, τουλάχιστον στη Γερμανία, εξακολουθούσαν να πωλούνται το Σάββατο.

Κάποια από τα μπλουζάκια με τα βίαια σλόγκαν, αποσύρθηκαν αμέσως. Ωστόσο, πολλά άλλα με στάμπες του τύπου «Μείνε ψύχραιμος και μαχαίρωσέ την», ή «Μείνε ψύχραιμος και ρίξε της μπουνιά» παρέμεναν μέχρι και το Σάββατο, στον διαδικτυακό τόπο της αμερικανικής βιοτεχνίας. Η εταιρεία ανέφερε πως όλα τα μπλουζάκια αποσύρονταν.

Η εταιρεία Amazon σταμάτησε άμεσα τη διάθεση των κοντομάνικων ρούχων, όμως συνέχιζε να φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της το ηλεκτρονικό κατάστημα της αμερικανικής βιοτεχνίας.

πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα