Αεροπλάνο επέστρεψε πίσω για να πάρει γιο υπουργού που είχε καθυστερήσει

Ο ιρακινός Μαχντί αλ Αμίρι είχε καθυστερήσει να φτάσει στην πύλη του αεροδρομίου της Βηρυτού για την πτήση προς Βαγδάτη και το αεροπλάνο, παρά τις τελευταίες αναγγελίες για τον απόντα επιβάτη, έφυγε.

Δυστυχώς -για το αεροπλάνο. Επειδή ο αλ Αμίρι τυγχάνει γιος υπουργού.

Όταν ο αλ Αμίρι έφτασε στην πύλη και έμαθε ότι η πτήση είχε ήδη απογειωθεί, είπε εξοργισμένος σύμφωνα με τους υπαλλήλους της εταιρείας: «Δεν θα επιτρέψω να προσγειωθεί αυτό το αεροπλάνο στη Βαγδάτη».

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο διευθυντής της Middle East Airlines

Μαρουάν Σάλχα στο Reuters, το αεροπλάνο είχε ήδη καθυστερήσει για έξι λεπτά επειδή αναζητείτο στο αεροδρόμιο ο Μαχντί αλ Αμίρι. Οι εκκλήσεις από τα μεγάφωνα ήταν άκαρπες και η πτήση τελικά έφυγε.

Όταν άκουσαν την απειλή του αλ Αμίρι πως το αεροπλάνο δεν θα προσγειωνόταν χωρίς αυτόν, οι υπάλληλοι μάλλον δεν την πήραν πολύ στα σοβαρά. Μέχρι που έμαθαν ότι ο αλ Αμίρι είναι γιος του Χαντί αλ Αμίρι, ο οποίος είναι ο -αρμόδιος- υπουργός Μεταφορών του Ιράκ.

Είκοσι ένα λεπτά αφού βρισκόταν ήδη στον αέρα, το αεροπλάνο ενημερώθηκε ότι δεν είχε άδεια να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Τότε, επέστρεψε στη Βηρυτό και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα