Tι δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

Λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, έρευνα της Public Issue για την Εφημερίδα των Συντακτών καταδεικνύει εντεινόμενη πολιτική πόλωση και ισοδυναμία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο εθνικών εκλογών.

Στην πρόθεση ψήφου για την Ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 18,5% εναντι 18% της ΝΔ και ακολουθούν: Το Ποτάμι με 5,5%, η Ελιά(ΠΑΣΟΚ)με 4,5%,το ΚΚΕ

με 4%, η Χρυσή Αυγή με 3,5%, η ΔΗΜΑΡ με 2% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,5%.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής για τις βουλευτικές εκλογές καταγράφεται απόλυτη ισοδυναμία (29%-29%)με τη ΝΔ να εμφανίζεται ενισχυμένη σε σχέση με τον Απρίλιο κατά 1,5 μονάδα.

Ακολουθουν: Χρυσή Αυγή 8,5%,ΚΚΕ 7,5%, ΠΑΣΟΚ 6%, Ποτάμι 5,5%, ΔΗΜΑΡ 3.5% και ΑΝΕΛ 3,5%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς (38%). Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 31% ενώ το 29% λέει “κανένας από τους δύο”.

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 1,4%, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας e-voice, που διενεργήθηκε το τελευταίο 48ωρο για λογαριασμό της εφημερίδας «Παρασκήνιο» που κυκλοφορεί το Σάββατο.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 22,5% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,1%.

Τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων έρχεται Το Ποτάμι με 7,7%, ενώ άνοδο εμφανίζει η ΕΛΙΑ με ποσοστό 7%.

Σταθερά, σε σύγκριση με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις της ίδιας εταιρείας, παραμένουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής (6,4%) και του ΚΚΕ (6%), ενώ για οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν 3,6%.

Στο 1,8% κινείται το ποσοστό, που συγκεντρώνει η ΔΗΜΑΡ.

Η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ έφτασε το 62%, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στο 63,5%, αντλώντας δύναμη από ένα μεγάλο μέρος (16%) των ψηφοφόρων που στις προηγούμενες εκλογές του Ιουνίου 2012 ψήφισε ΠΑΣΟΚ.

Αναποφάσιστοι δηλώνουν 12,3% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα