New York Times: Για έξοδo της Ελλάδας από το ευρώ ετοιμάζονται Αμερικανικές επιχειρήσεις- Βράδυ Παρασκευής θα γίνει το «μπαμ»

Για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ετοιμάζονται οι Αμερικανικές επιχειρήσεις αποκαλύπτουν στο πρώτο τους θέμα οι New York Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

Η Merrill Lynch γεμίζει φορτηγά με μετρητά προκειμένου να τα στείλει στα ελληνικά σύνορα, ώστε να εξασφαλίσει ρευστότητα για τους πελάτες της στην Ελλάδα.

Η

Ford φέρεται να έχει προχωρήσει σε λογισμικές μετατροπές του συστήματός της ώστε να μπορεί άμεσα να χειριστεί ένα διαφορετικό νόμισμα για τη χώρα μας.

Τις ίδιες ετοιμασίες, κάνει και η JPMorgan Chase με νέους λογαριασμούς για διάφορες εταιρείες ώστε να μπορεί άμεσα να γίνει χρήση τους αν αλλάξει νόμισμα η Ελλάδα.

Κατά την PricewaterhouseCoopers, που το 80% των πελατών της ποντάρουν στη δραχμή, το πιθανότερο σενάριο είναι η έξοδος να γίνει βράδυ Παρασκευής, όταν οι αγορές θα είναι κλειστές ή εν μέσω αργίας.

Heiner Leisten(Boston Consulting Group): Πριν από 15 μήνες, όταν αρχίσαμε να εξετάζουμε αυτό το θέμα, όλοι θεωρούσαν ότι είναι αδιανόητο.Τώρα δεν είναι ούτε αδύνατο, ούτε αδιανόητο.

Peter Frank(Pricewaterhouse): “Είχαμε συζητήσεις με δεκάδες επιχειρήσεις και κάνουμε ανάλογη εργασία για πολλές από αυτές.Σχεδόν όλες προέκυψαν τις τελευταίες 90 ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα