Kαταιγιστικές εξελίξεις για τη Χρυσή Αυγή – Τι βρήκε το ΣΔΟΕ – Που είναι το κρησφύγετο με τον οπλισμό

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, καθώς μετά τις καταθέσεις κρίσιμων μαρτύρων αναμένεται η άσκηση και νέων διώξεων σε βάρος βουλευτών και μελών του εθνικιστικού κόμματος.

Το ΣΔΟΕ έχει πάρει εντολή να κάνει «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά του κόμματος ώστε να βρεθεί επιτέλους από που χρηματοδοτούνταν η Χρυσή Αυγή,

πως είχε μισθοδοσίες ύψους έξι εκατ. ευρώ και πως διοργάνωνε τα συσσίτια «μόνο για Έλληνες». Στις έρευνες θα συμμετάσχει και η Αρχή κατά του Ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Εκτός όμως από τα οικονομικά του κόμματος, θα ερευνηθούν και εκείνα των έξι (για την ώρα) κατηγορούμενων βουλευτών (Μιχαλολιάκος, Παππάς, Λαγός, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος) και δεν αποκλείεται ακόμη και να γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου.

Σύμφωνα με Το Βήμα αναμένεται να… μεγαλώσει ο κατάλογος των κατηγορούμενων και στη λίστα να μπουν τα ονόματα άλλων 5-6 ενεργών μελών της Χρυσής Αυγής.

Και ενώ οι αποκαλύψεις των προστατευόμενων μαρτύρων Γ και Ε φέρνουν πιο κοντά τη σύλληψη κι άλλων βουλευτών (Γερμενής, Μπούκουρας, Ηλιόπουλος) σήμερα στο γραφείο του ανακριτή επιστρέφει ο 32χρονος άνδρας με το ξυρισμένο κεφάλι, ο άνθρωπος που ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο 32χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αλλά χθες η 6η ανακρίτρια Πειραιά έκρινε πως έπρεπε να συλληφθεί ξανά για άμεση συνέργεια στο φόνο.

Η απολογία Ρουπακιά: Ποιος έδωσε την εντολή;

Η δεύτερη κατάθεσή του αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα γιατί προηγείται κατά ένα 24ωρο της δεύτερης απολογίας του Ρουπακιά, ο οποίος θα κατηγορηθεί και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Μάρτυρες έχουν καταθέσει ότι ο Ρουπακιάς ήταν μέλος του πενταμελούς Συμβουλίου των ταγμάτων εφόδου στη Νίκαια

Και αυτό γιατί μέσα από φωτογραφίες φαίνεται πως η σχέση του με τη Χρυσή Αυγή δεν ήταν… χαλαρή όπως υποστηρίζει, ενώ κατηγορούμενος υποστήριξε πως ήταν κοντά στον σκληρό πυρήνα, με δυνατότητα επαφής τόσο με τον πυρηνάρχη Γιώργο Πατέλη όσο και με τον αρχηγό.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, ο Ρουπακιάς στη νέα του απολογία θα ερωτηθεί αν και από ποιόν πήρε εντολή για τη δολοφονία Φύσσα αλλά και για τον ρόλο του στην οργάνωσης.

Η γιάφκα, το κρησφύγετο και το σκοπευτήριο

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες μίλησαν για μαθήματα σκοποβολής στο Χαϊδάρι, για αποθήκη στον Ασπρόπυργο όπου τα μέλη της οργάνωσης έκρυψαν όπλα, για μοναστήρι στην Κορινθία που… φυλάσσονται κι άλλα.

Άνδρες της αντιτρομοκρατικής ψάχνουν να βρουν που βρίσκεται ο κρυμμένος οπλισμός της Χρυσής Αυγής. Ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες κατέθεσε πως κάθε Σάββατο «κάναμε εκπαίδευση σκοποβολής σε ανοικτό χώρο δίπλα από το σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι ώστε να μην τραβήξουν οι δικοί μας πυροβολισμοί την προσοχή της Αστυνομίας».

Το σκοπευτήριο Χαϊδαρίου, ουσιαστικά, βρίσκεται στον χώρο του παλιού στρατοπέδου του ΚΕΒΟΠ και αποτελείται από πέντε πεδία βολής. Κάθε Σαββατοκύριακο, μέχρι τις 4 το μεσημέρι, και κάθε Τετάρτη απόγευμα μέλη περίπου 20 σκοπευτικών συλλόγων της Αττικής και του Πειραιά πηγαίνουν εκεί για εκπαίδευση.

Αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ είπαν στο Βήμα πως «τυχόν απόπειρα παράλληλης εκπαίδευσης -με την ώρα λειτουργίας του σκοπευτηρίου- στο γειτονικό αλσύλλιο θα έπρεπε να γίνει αντιληπτή από περιπατητές του Σαββατοκύριακου και θα υπήρχε σχετικό ρίσκο για τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Όμως ερευνούμε όλη την περιοχή, ενώ εξετάζουμε το ενδεχόμενο μέλη της Χρυσής Αυγής να είχαν ενταχθεί σε σκοπευτικούς συλλόγους».

Εκτός από το… σκοπευτήριο της Χρυσής Αυγής, η αστυνομία αναζητά και την αποθήκη στον Ασπρόπυργο όπου, σύμφωνα με τους μάρτυρες, ο Πατέλης (που είχε τα κλειδιά της) είχε δώσει εντολή να μεταφερθούν κοντάρια, ασπίδες, πιστόλια, πιστόλια εκτόξευσης ναυτικών φωτοβολίδων, ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, γράφει Το Βήμα, η αποθήκη βρίσκεται στην περιοχή Αμμο Σούρεζα, σχετικά κοντά στην 4η έξοδο της Αττικής οδού και πίσω από αποθήκη εταιρίας επίπλων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα από τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής διαπιστώνεται πως κοντά στη συγκεκριμένη εταιρεία επίπλων υπάρχουν περίπου 10 μεγάλες, φρουρούμενες αποθήκες μεγάλων επιχειρήσεων όπου δίνουν παρόν καθημερινά εκατοντάδες εργαζόμενοι.

Σε σχετικά μεγαλύτερη απόσταση, ανάμεσα σε παραπήγματα και στάνες, υπάρχουν περίπου 5-6 οικήματα που μπορεί να λειτουργήσουν ως μικρότεροι αποθηκευτικοί χώροι, σύμφωνα με τις αναφορές του μάρτυρα. Τα οικήματα αυτά έχουν μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διευκρινισθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους και να γίνει σχετικός έλεγχος.

Έλεγχοι σε 27 σπίτια

Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής δεν κρύβουν μάλιστα ότι οι πληροφορίες που έρχονται στα χέρια τους είναι τόσο πολλές που πλέον γίνεται … ξεκαθάρισμα.

Ήδη έχουν γίνει 27 έλεγχοι σε σπίτια υπόπτων αλλά και σε σημεία που έχουν υποδειχθεί από μάρτυρες, ωστόσο εκτός από πιστόλια και κυνηγετικά όπλα δεν έχει βρεθεί κάτι αξιόλογο.

Πηγή: newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα