Huffington Post: Πόσο μακριά από τη Χούντα βρίσκεται η Ελλάδα;

Την εκτίμηση του ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται πολύ μακριά από την επιβολή μιας νέας χούντας την οποία θα στηρίξει η «τρομοκρατημένη μεσαία τάξη» αναλύει σε άρθρο του στην Huffingkton Post ο αρθρογράφος Bill Frezza-επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων και συνεργάτης μεγάλων οικονομικών εντύπων.

Διαβάστε τι γράφει:

Λένε συχνά ότι για να πάρεις μια γεύση από το μέλλον θα πρέπει να κοιτάξεις το παρελθόν. Ή μπορούμε να παρατηρήσουμε τη μοίρα εκείνων που

παρελαύνουν μερικά βήματα μπροστά μας, κάτω από ένα δρόμο που φαίνονται αποφασισμένοι να ταξιδέψουν. Πάρτε για παράδειγμα την Ελλάδα.

Από παλιά χαρακτηρίστηκε ως η γενέτειρα της δημοκρατίας. Και σήμερα είναι μια χώρα με υπερβολικές δαπάνες της κυβέρνησης, φουσκωμένο δημόσιο τομέα των συνδικάτων, μη χρηματοδοτούμενα δικαιώματα, και ανεφάρμοστους νόμους.

Τι συμβαίνει όταν οι πολιτικοί μανιωδώς προσπαθούν να εξορκίσουν την οικονομική κατάρρευση και τελικά οι άνθρωποι ξεμένουν από χρήματα;

Πόσος χρόνος χρειάζεται μέχρι η ταλαιπωρημένη και τρομοκρατημένη μεσαία τάξη στηρίξει μια χούντα που υπόσχεται ασφάλεια; Κάποιος θα πρέπει να επαναφέρει την τάξη όταν τα γερμανικά χρήματα σταματήσουν να ρέουν διότι σίγουρα δεν θα σπεύσουν οι Γερμανοί στρατιώτες να αποκαταστήσουν την ειρήνη.

Δεν λείπουν μάλιστα και οι αναφορές στις εφόδους που πραγματοποιούν κάποιοι σε δάση και πάρκα για να εξασφαλίσουν ξύλα για τζάκια και σόμπες αλλά και στις απεργίες που αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Δεν λείπουν οι αναφορές στα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα: «Μια σειρά μικρής κλίμακας βομβιστικών και εμπρηστικών επιθέσεων έχουν ταρακουνήσει την Αθήνα» αναφέρεται στο άρθρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα